αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκίνησαν οι διεργασίες για το νέο εμπορικό κέντρο Riviera Galleria

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για το νέο εμπορικό κέντρο Riviera Galleria

Στην αγορά για 99 χρόνια των δικαιωμάτων επιφανείας γεωτεμαχίου, εμβαδού 131.240,01 τ.μ. στο Ελληνικό, προχωρά η Lamda Riviera από την Ελληνικό ΑΕ, με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου ( Riviera Galleria), μικτής δομημένης επιφάνειας 21.930 τ.μ.

Η αξία των δικαιωμάτων χρήσης επιφανείας εκτιμήθηκε από την Gushman&Wakefield Proprius σε 45,5 εκατ. ευρώ. Το δικαίωμα επιφανείας έχει ημερομηνία έναρξης την 03/06/2021 και διάρκεια 99 έτη, ενώ κυριότητα της έκτασης έχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ευρύτερης έκτασης της ανάπλασης, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά το ανατολικό τμήμα του χώρου της μαρίνας. Με την ολοκλήρωση την ανάπλασης, το ακίνητο θα βρίσκεται δίπλα στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, στον Riviera Tower, σε πολυτελές ξενοδοχείο (Marina Hotel), το συγκρότημα του καζίνο με το εκεί ξενοδοχείο. Το γεωτεμάχιο θα προκύψει από την κατάτμηση της «Ζώνης Ανάπτυξης ΠΜ-Α1» συνολικού εμβαδού 334.854,75 τ.μ..

Η Lamda Riviera, που αγοράζει από την Ελληνικό ΑΕ τα δικαιώματα χρήσης επιφάνειας για 99 χρόνια, αποτελεί κατά 100% θυγατρική της Lamda Ellinikon Malls και «εγγονή» εταιρεία της εισηγμένης Lamda Development. Πρόσφατα, το μετοχικό της κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 12,8 εκατ. ευρώ και ανέρχεται σε 68,55 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση της ανάπτυξης και λειτουργίας συγκροτήματος εμπορικών καταστημάτων στο χερσαίο χώρο της μαρίνας Αγ. Κοσμά (Riviera Galleria), έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Ειδικότερα, προβλέπεται να εκδοθεί ομολογιακό δάνειο ύψους, έως 102 εκατ. ευρώ με δυνατότητα λήψης πρόσθετου ποσού ως 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ. Το ομολογιακό θα καλυφθεί από τις δύο προαναφερθείσες τράπεζες με διάρκεια 5 ετών και δυνατότητα παράτασης για άλλα 6 έτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + nine =