αρχικηVIRALΞεκίνησαν οι διαδικασίες για την ολική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Καισαριανή

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ολική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Καισαριανή

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ολική ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Δήμου Καισαριανής. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 23 Νοεμβρίου 2022, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου. Η ανάπλαση έχει προϋπολογισμό 2,69 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Καισαριανής.

Τη μελέτη της ανάπλασης υλοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Arsis, με επικεφαλής τον σπουδαίο αρχιτέκτονα και ομότιμο καθηγητή αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνο Μωραϊτη.

Εμπνευστής της ανάπλασης είναι ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος με την επιστημονική του ιδιότητα παρακολούθησε όλα τα στάδια της μελέτης.Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο όραμά του για την ανάπλαση: «Οραματιστήκαμε την ανάπλαση της Πλατείας της Καισαριανής με άμεση αναφορά στην καταγωγή μας, η οποία εκφράστηκε σχεδιαστικά με τη διαμόρφωση του δαπέδου σε χάρτη των παραλίων.

Η ανάπλαση αυτή συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και εντάσσεται στη δέσμη ενεργειών του Δήμου για να τιμήσουμε την επέτειο.

Ανάπλαση Πλατείας Καισαριανής - Πηγή: Δήμος Καισαριανής

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =