αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκίνησαν οι… αναπροσαρμογές: Διακοπές σε πολυτελείς βίλες με μόλις 50 ευρώ τη βραδιά

Ξεκίνησαν οι… αναπροσαρμογές: Διακοπές σε πολυτελείς βίλες με μόλις 50 ευρώ τη βραδιά

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι θα είναι αυτό που έρχεται μπροστά. Κάτι που έχει αναγκάσει τους επαγγελματίες του τουρισμού να αναπροσαρμόσουν τα σχέδια τους. Τα τελευταία 24ωρα ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων τουριστικών επαύλεων και ενοικιαζόμενων δωματίων επεξεργάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο να μην δούμε φέτος ξένους τουρίστες στα νησιά και στην ενδοχώρα, με το τοπίο στις αεροπορικές συνδέσεις να παραμένει θολό. Μη μπορώντας λοιπόν να απαντήσουν με βεβαιότητα στο ερώτημα, αν τελικά θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν τουρίστες στη χώρα μας, επανασχεδιάζουν την στρατηγική τους με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών.

Όπως σημειώνει το Πρώτο Θέμα, oρισμένοι δε, προχωρούν σε ριζοσπαστικές κινήσεις, προχωρώντας σε γενναίες εκπτώσεις, εναρμονισμένες ωστόσο με την εποχή και την ελληνική πραγματικότητα, τιμές.

Για παράδειγμα, η ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος, “Elounda Vista Villas”, Σάρα Ράπτη, ξεκίνησε καμπάνια προώθησης των καταλυμάτων της (φωτο) μέσω Facebook, με τιμή πόρτας 50 ευρώ τη βραδιά για τον Ιούνιο, ενώ μειωμένες κατά 50% θα είναι και οι τιμές για τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για αυτόνομες κατοικίες που μοιράζονται κοινή πισίνα, χτισμένες σε ειδυλλιακό σημείο στην περιοχή Ελούντα του Αγίου Νικολάου της Κρήτης

“Η προσφορά που επιλέξαμε να κάνουμε ως προωθητική ενέργεια και ισχύει για κρατήσεις που θα γίνονται απευθείας στο τμήμα κρατήσεων μας, εμπεριέχει δυο έννοιες” λέει η κα. Ράπτη και εξηγεί: “Είναι μια τολμηρή αλλά προσεκτικά μελετημένη επιχειρηματική κίνηση που προβλέπει την ενοικίαση των βιλών σε εναρμονισμένες με την εποχή και την ελληνική πραγματικότητα τιμές. Η κίνηση αυτή δεν έγινε απλά για διαφημιστικούς λόγους αλλά λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα που ισχύουν στη παρούσα φάση, από τον φόρο διαμονής μέχρι τις εισφορές παντός τύπου. Φροντίσαμε λοιπόν να δώσουμε μια χαμηλή τιμή εκκίνησης για συγκεκριμένο πλαίσιο ημερομηνιών και αριθμό διανυκτερεύσεων και ακολούθως για τις υπόλοιπες μέρες υπάρχει μια διαβάθμιση τιμών η οποία και πάλι όμως έχει μια μείωση εν συγκρίσει με τις προηγούμενες σεζόν”.

Η Σάρα Ράπτη, ιδιοκτήτρια συγκροτήματος με βίλες στην Ελούντα της Κρήτης εξηγεί στο Πρώτο Θέμα το σκεπτικό της  απόφασης που πήρε να ξεκινήσει τη σεζόν με τιμές από 50 ευρώ την βραδιά

Μιλώντας με τουριστικά γραφεία ενοικίασης βιλών, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εμφανίζονται ευέλικτοι στο ενδεχόμενο να χαμηλώσουν τις τιμές τους για φέτος, ειδικά όσο περνάει ο καιρός, με το ποσοστό της μείωσης των τιμών να φτάνει έως και το 25%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + seven =