αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞαφνικά τα ψηφιακά νομίσματα «βούλιαξαν» μέσα σε 3 ημέρες

Ξαφνικά τα ψηφιακά νομίσματα «βούλιαξαν» μέσα σε 3 ημέρες

Το Bitcoin υποχώρησε για λίγο κάτω από τα 10.000 δολάρια τη Δευτέρα, ύστερα από άλλο ένα sell-off το σαββατοκύριακο, κατά το οποίο σειρά ψηφιακών νομισμάτων είδαν την αξία τους να μειώνεται κατά έως και 20%.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 17% από την Παρασκευή πριν ισορροπήσει μερικώς στα 10.360 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 13%, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Το Ethereum υποχώρησε κατά 18%, ενώ το Litecoin κατά 15%.

Η πτώση ακολουθεί τις προ ημερών επικρίσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά των ψηφιακών νομισμάτων. Ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους έγραψε στο Twitter την Πέμπτη ότι δεν είναι “οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται σε “αέρα””, προσθέτοντας ότι το “η αρρύθμιστη αγορά των κρυπτονομισμάτων μπορεί να διευκολύνει την παράνομη συμπεριφορά και άλλες παράνομες δραστηριότητες. ”

Το bitcoin “συνεχίζει να υποχωρεί, καθώς οι παρατηρήσεις του προέδρου Τραμπ ασκούν πιέσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων”, αναφέρει ο Alfonso Esparza, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, στο Τορόντο. Εκτιμά μάλιστα ότι “θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω στα 8.000 δολάρια, εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη του Ιουνίου”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε επίσης το σχέδιο της Facebook να λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα (Libra) την Πέμπτη, λέγοντας ότι εάν ο γίγαντας των social media επιθυμεί να μπει στον χρηματοπιστωτικό χώρο, θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε τράπεζα – και να υπόκειται στο ανάλογο ρυθμιστικό πλαίσιο. Στελέχη της Facebook πρόκειται να υπερασπιστούν την εισαγωγή ψηφιακού νομίσματος από την εταιρεία σε δύο ακροαματικές συνεδριάσεις του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα.

Το bitcoin είχε καταγράψει άνοδο σχεδόν 55% σε εννέα ημέρες αφού η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Libra στις 18 Ιουνίου, καταγράφοντας υψηλό 18 μηνών σχεδόν στα 14.000 δολάρια.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =