αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞανανοίγει το εργοστάσιο του Κατσέλη μετά από 8 χρόνια- Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ξανανοίγει το εργοστάσιο του Κατσέλη μετά από 8 χρόνια- Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Οκτώ χρόνια μετά την πτώχευση της αρτοβιομηχανίας Nutriart (Κατσέλης), οι μηχανές στο εργοστάσιο της πρόκειται να πάρουν και πάλι μπρος.

Πριν από λίγες ώρες, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση, η κρητική οικογενειακή εταιρεία “Το ΜΑΝΝΑ-Ν.Τσατσαρωνάκης”, market leader στην αγορά παξιμαδιού, απέκτησε μέσω πλειστηριασμού, το εργοστάσιο της πτωχευμένης Κατσέλης. 

Η παραγωγική μονάδα, που βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής, κοντά στην Εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, είναι έκτασης 23.000 τ.μ. εντός οικοπέδου 35.000 τ.μ. 

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έχει πολλές αναγνώσεις. Το προφανές είναι ότι μετά από οκτώ χρόνια αδράνειας, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Κατσέλης δεν θα συνεχίσουν να ρημάζουν, αλλά θα επαναλειτουργήσουν υπό τον έλεγχο της κρητικής αρτοποιίας “Το ΜΑΝΝΑ-Ν.Τσατσαρωνάκης”. 

Για την οικογενειακή εταιρεία, από τον Πλάτανο Κισσάμου που ιδρύθηκε το 1948, η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά της βήματα στην 73χρονη πορεία της. Και αυτό γιατί αποκτά παραγωγική βάση και στην Αθήνα. Αυτό θα της επιτρέψει αφενός να υλοποιήσει τα επόμενα επενδυτικά της σχέδια, που περιλαμβάνουν τη διεύρυνση του προϊόντικού της χαρτοφυλακίου και αφετέρου να τροφοδοτήσει πιο γρήγορα και με μικρότερο λειτουργικό κόστος την εσωτερική αγορά αλλά και να στηρίξει τις εξαγωγές της. 

Επιπλέον, και αυτό αφορά το σύνολο της οικονομίας, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Κατσέλης θα χρειαστεί σημαντικός αριθμός εργατικού δυναμικού. Στην πρώτη φάση λειτουργίας θα απασχοληθούν σε αυτό 90 εργαζόμενοι -στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα 40 άτομα που απασχολεί η εταιρεία ήδη στο υποκατάστημα της που βρίσκεται στην Αθήνα (διανομείς, οδηγούς, πωλητές, γραφίστες, μάρκετινγκ κτλ)-, ενώ στην πλήρη λειτουργία της στη μονάδα θα εργάζονται 600 άτομα προσωπικό. 

Αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες ενώ για την υλοποίηση της επένδυσης και την αγορά νέων μηχανημάτων, δηλαδή για την επαναλειτουργία του εργοστασίου θα απαιτηθούν περί τα 25 εκατ. ευρώ. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − nine =