αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞανά «στο σφυρί» το επαγγελματικό κτίριο στον Γέρακα

Ξανά «στο σφυρί» το επαγγελματικό κτίριο στον Γέρακα

Μια δεύτερη ευκαιρία αναζητά την 1η Μαρτίου το επαγγελματικό κτίριο στην περιοχή του Γέρακα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου σήμερα μισθώνεται από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, εξυπηρετώντας κυρίως τις ανάγκες του ομίλου στο ηλεκτρονικό κανάλι.

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει προσπάθεια για την ηλεκτρονική εκποίηση του εν λόγω ακινήτου καθώς είχε βρεθεί αντιμέτωπο με το σφυρί στις 2 Νοεμβρίου 2022, ωστόσο η διαδικασία αναδείχθηκε άγονη καθώς δε βρέθηκε κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas και στρέφεται εναντίον ιδιωτών ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς εξακολουθεί να ανέρχεται στο ποσό των 3,436 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο κτίριο αρχικά μισθωνόταν και στέγαζε τις εγκαταστάσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος caremarket.gr, το οποίο εξαγοράστηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη πριν ακριβώς τρία χρόνια, μια εξαγορά, η οποία σηματοδότησε την είσοδο της αλυσίδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 2.379τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Ορφέως, στη θέση Λατομεία στον Γέρακα του δήμου Παλλήνης.

Στην εν λόγω έκταση έχει κατασκευαστεί ένα αυτοτελές κτίριο καταστημάτων και γραφείων με οικοδομική άδεια του 2007, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο ενώ έτος αποπεράτωσης της οικοδομής θεωρείται το 2008.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 1.332,00τ.μ., εκ των οποίων τα 810,29τ.μ. χρησιμοποιούνται σαν χώροι αποθήκευσης και τα 521,91τ.μ. σαν χώροι στάθμευσης.

Το ισόγειο έχει χρήση καταστήματος επιφάνειας 901,62τ.μ. και διαθέτει έναν ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 94,88τ.μ..

Ο πρώτος όροφος έχει χρήση γραφείων και επιφάνεια 625,78τ.μ., ενώ διαθέτει ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 175,34 τ.μ., ο οποίος δεν είναι γνωστό αν έχει κλειστεί και ενσωματωθεί στους χώρους του καταστήματος.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + fifteen =