αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞανά… ερωτηματικά: Ανακοινώθηκαν οι ελληνικές εταιρίες με το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» για το 2019

Ξανά… ερωτηματικά: Ανακοινώθηκαν οι ελληνικές εταιρίες με το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» για το 2019

Ανακοινώθηκαν χτες, 7 Απριλίου, οι ελληνικές εταιρίες με το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» για το 2019, σύμφωνα με το Great Place to Work® Hellas.

Στην έρευνα Best Workplaces 2019, η οποία διεξήχθη για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα μας με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

– 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους
– 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους
– 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Ωστόσο, για μια ακόμα χρονιά προκαλούνται… ερωτηματικά. Μέσα στις νέες λίστες βλέπουμε, για παράδειγμα, την αλυσίδα Μασούτης. Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη εταιρία τράβηξε πρόσφατα τα βλέμματα, αφού απέλυσε υπάλληλο της γιατί… έκοψε κασέρι και σαλάμι από την ίδια μηχανή. Η εν λόγω γυναίκα εργαζόταν στην αλυσίδα για περίπου 15 χρόνια. Σημειώνεται, ότι φέτος είναι η 8η συνεχή χρονιά που η Μασούτης περιλαμβάνεται στις σχετικές λίστα για «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον».

Στην νέα λίστα βλέπουμε, ανάμεσα σε άλλες εταιρίες, και το Πλαίσιο. Μια εταιρία που επίσης δεν φημίζεται… για το καλό εργασιακό της περιβάλλον. Παρά το προμόσιον που κάνουν οι άνθρωποι του brand, για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα.

https://static.euro2day.gr/media/inlinepics/Flokas/bestwork080419.JPG

Όπως σημειώνει το Great Place to Work® Hellas, Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 23.500 εργαζόμενους. Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =