αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι κάθε ημέρα είναι ίδια με την προηγούμενη; Εδώ είναι 5 «διακόπτες» που μπορείς να γυρίσεις

Νιώθεις ότι κάθε ημέρα είναι ίδια με την προηγούμενη; Εδώ είναι 5 «διακόπτες» που μπορείς να γυρίσεις

Η ζωή μπορεί να είναι μονότονη μερικές φορές. Σηκώνεσαι, βουρτσίζεις τα δόντια σου, πηγαίνεις στη δουλειά, γυρνάς σπίτι, τρως και πηγαίνεις για ύπνο. Την επόμενη μέρα τα ίδια. Την επόμενη πάλι τα ίδια. Κάπου εκεί δημιουργείται μια μονοτονία. Νιώθεις ότι κάθε ημέρα… είναι ίδια με την προηγούμενη.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Υπάρχει τρόπος να διαλύσεις τη μονοτονία; Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι.

1# Σπάσε την ρουτίνα σου. Αν κάθε μέρα φαίνεται ίδια, τότε μια λύση θα ήταν να κάνετε τα πράγματα να μην είναι ίδια. Είναι ώρα για αλλαγή. Βάλε λίγο ενθουσιασμό στην καθημερινότητα σου.

Ίσως είναι καιρός να κάνετε ολιγοήμερες διακοπές ή να κάνετε κάτι νέο στη ζωή σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κάτι φανταχτερό. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια μικρή ημερήσια εκδρομή σε μια γειτονική πόλη για να δείτε μερικές από τις τοποθεσίες εκεί. ‘Η αναζητήστε έναν ταξιδιωτικό οδηγό με ενδιαφέροντα μέρη για να δείτε στη δική σας πόλη. Μπορεί να υπάρχει κάτι νέο ή ενδιαφέρον να ανακαλύψετε που δεν το γνωρίζετε.

Ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι. Επαγγελματική συμβουλή: Μια ομαδική δραστηριότητα θα είναι καλύτερη από μια μοναχική (για τους περισσότερους ανθρώπους), επειδή μπορείτε να γνωρίσετε νέα άτομα και να κάνετε φίλους. Και οι νέοι φίλοι σίγουρα θα σας βοηθήσουν να διαλύσετε τη μονοτονία της ζωής σας.

2# Βγες έξω. Μερικές φορές, οι μέρες μπορεί να φαίνονται ίδιες επειδή δεν είμαστε αρκετά δραστήριοι. Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο να κινείται. Δυστυχώς, ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο καθισμένοι πίσω από τα γραφεία, που συχνά αμελούμε να κάνουμε οποιαδήποτε άσκηση. Σίγουρα, κάποιοι κουράζονται από την άσκηση όταν την κάνουν. Παρόλα αυτά, παρέχει επίσης μεγάλη πρόσθετη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και φέρνει έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

Επίσης ένας περίπατος έξω μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου ή ακόμα και να βρεις μερικές ωραίες ιδέες. Θυμήσου το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

3# Βάλε μερικούς νέους στόχους. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεσαι ότι ζεις μια βαρετή ζωή επειδή δεν εργάζεσαι για έναν στόχο. Βάλε στόχους. Εδώ υπάρχει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει. Ίσως έχεις ακούσει για τα S.M.A.R.T. goals (έξυπνοι στόχοι). Οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν να καταγράψεις πρόοδο στη ζωή σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θες. Αλλά τι σημαίνει το παραπάνω ακρωνύμιο; Ας το δούμε:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Δηλαδή ένας στόχος για να είναι έξυπνος πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, επιτεύξιμος, ρεαλιστικός και ορισμένος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

4# Δημιούργησε κάτι. Κάντε κάτι δημιουργικό, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι είστε δημιουργικός άνθρωπος. Υπήρξε κάτι που σας ενδιέφερε κάποτε και σκεφτήκατε ότι θα θέλατε να το δοκιμάσετε αλλά δεν καταφέρατε ποτέ; Αναζητήστε μερικά βίντεο ή δημιουργούς που προσφέρουν μαθήματα για αρχάριους και ‘βουτήξτε’ σε αυτό. Μπορεί να δημιουργήσεις κάτι καλλιτεχνικό σε φυσική μορφή ή κάτι digital.

5# Κάνε νέες παρέες. Όπως έχουμε ξανά πει, οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο. Μάντεψε λοιπόν τι θα συμβεί αν κάνεις παρέα με άτομα που ζουν μια μονότονη και βαρετή ζωή. Δες τον κύκλο των επαφών σου. Και θα διαπιστώσεις ότι ίσως ήρθε η ώρα για να γνωρίσεις νέα άτομα, που θα σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 20 =