αρχικηVIRALΝιώθεις ότι έχεις μείνει πίσω στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 σκέψεις που πρέπει να κάνεις

Νιώθεις ότι έχεις μείνει πίσω στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 σκέψεις που πρέπει να κάνεις

Είναι πιθανό να το έχεις νιώσει κάποιες φορές στη ζωή σου: Την αίσθηση ότι… μένεις πίσω. Άλλωστε στην εποχή των social media είναι εύκολο να παρασυρθούμε από τις «φανταχτερές» αναρτήσεις των άλλων. Και να μπούμε σε ένα ατελείωτο σπιράλ σύγκρισης.

Τι μπορείς να κάνεις αν είσαι σε μία τέτοια συναισθηματική κατάσταση; Εδώ είναι 5 σκέψεις που θα σε βοηθήσουν.

1) Είσαι μοναδικός

Δεν υπάρχει άλλος ίδιος με εσένα σε αυτόν τον κόσμο. Να είστε περήφανοι για αυτό. Το γεγονός ότι είστε μοναδικοί και έχετε το δικό σας μονοπάτι στη ζωή μπορεί να είναι μοναχικό, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό.

Όταν νιώθουμε ότι μας αφήνει πίσω η ζωή, είναι συχνά επειδή πνιγόμαστε στις προσδοκίες και στον φόβο της εξωτερικής κρίσης.

«Αυτό δεν ήταν αυτό που ήθελα ή περίμενα», ή «τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι για μένα και το σημείο που βρίσκομαι στη ζωή;»

Είσαι μοναδικός. Μην προσπαθήσετε να χωρέσετε τη ζωή σας… στα παπούτσια κάποιου άλλου.

2) Έχεις δύναμη

Αν είσαι σε αυτό το κλαμπ των ανθρώπων που έχουν αισθανθεί ότι έχουν μείνει πίσω στη ζωή, είναι πιθανό να αισθάνεστε ανίσχυροι.

Αλλά στην πραγματικότητα έχεις δύναμη. Πρώτα απ ‘όλα, μην επικρίνετε τον εαυτό σας επειδή αισθάνεστε ότι μένετε πίσω. Το γεγονός ότι αντιδράτε και νιώθετε αναστατωμένοι, θυμωμένοι ή λυπημένοι είναι ένα καλό σημάδι. Σημαίνει ότι είσαι ακόμα ζωντανός. Σημαίνει ότι έχεις δύναμη.

Όλος αυτός ο θυμός και η αναταραχή είναι ενέργεια που περιμένει να απελευθερωθεί και να διοχετευθεί σε κάτι παραγωγικό. Δεν υπάρχει τίποτα «κακό» ή «λάθος» στο να είσαι αναστατωμένος και να νιώθεις ότι μένεις πίσω. Αυτή είναι η γνήσια εμπειρία σας αυτή τη στιγμή. Αλλά σε αυτή την εμπειρία και την αποξένωση που νιώθετε, υπάρχει επίσης μεγάλη δύναμη για να φτάσετε εκεί που θέλετε και να διοχετεύσετε τον πόνο σας σε κάτι παραγωγικό.

3) Έχετε επιλογές

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που σας κάνουν να νιώθετε ότι μένετε πίσω στη ζωή, πρέπει να ξέρετε ότι έχετε επιλογές.

Έχετε την επιλογή να σηκωθείτε νωρίς, για αρχή. Έχετε την επιλογή να βουρτσίσετε τα δόντια σας ή όχι.

4) Ψάξε τα ταλέντα σου

Εκτός από το να είσαι μοναδικός που είπαμε προηγουμένως, έχεις και μοναδικά ταλέντα.

Και ο κόσμος εκεί έξω χρειάζεται όλα τα είδη ταλέντων.

Μπορεί να είστε εξαιρετικοί στο γράψιμο ή στην ομιλία ή στο χτίσιμο. Ένα άλλο άτομο μπορεί να είναι εξαιρετικό στις εικαστικές τέχνες ή στην κηπουρική ή στους υπολογιστές. Τα ταλέντα υπάρχουν σε πολλές μορφές και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής με πολλούς τρόπους.

Το κλειδί είναι να βρείτε ένα ταλέντο που δεν είναι μόνο φυσικό για εσάς, αλλά που ταιριάζει και με τον σκοπό της ζωής σας.

5) Θα βρεις τον εαυτό σου

Όταν νιώθεις ότι μένεις πίσω στη ζωή σου φαίνεται απελπιστικό. Δεν είστε εκεί που θέλετε να είστε στην καριέρα σας και οι άλλοι φαίνεται να έχουν προχωρήσει περισσότερο. Δεν είστε εκεί που θέλετε να είστε στην ερωτική σας ζωή και όλοι όσοι βλέπετε, φαίνεται να έχουν τουλάχιστον περισσότερες εμπειρίες και ευκαιρίες από εσάς.

Νιώθεις χαμένος και δεν φαίνεται να υπάρχει λύση.

Αν αυτό όντως διαρκούσε για πάντα, τότε θα ήταν απελπιστικό. Αλλά δεν θα γίνει. Θα βρείτε τον εαυτό σας. Αυτές οι στιγμές που αισθάνεστε σίγουροι ότι έχετε μείνει πίσω είναι εκεί που θα χτίσετε την περισσότερη εσωτερική δύναμη, μοναδικότητα και πνευματική δύναμη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 3 =