αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να παίρνεις ρίσκα»: 3 γρήγορες συμβουλές από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson

«Να παίρνεις ρίσκα»: 3 γρήγορες συμβουλές από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson

Για τον Richard Branson έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που μπήκε στην επιχειρηματικότητα σε πολύ νεαρή ηλικία, και κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος. Σήμερα έχει στην κατοχή του πολλές επιχειρήσεις. Και είναι ο άνθρωπος πίσω από το Virgin Group. Κατά την διάρκεια της διαδρομής του έχει πει αρκετές σοφές φράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες- και όχι μόνο.

Εδώ είναι 3 από αυτές:

Φρόντισε να σου αρέσει αυτό που κάνεις

«Πάντα είχα στο νου μου πως αυτό που κάνεις δεν πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν δουλειά. Για μένα, το να χτίζεις μία επιχείρηση, σημαίνει πως είσαι υπερήφανος γι’ αυτό που πας να κάνεις. Ότι ήδη το αγαπάς. Φρόντισε κάθε μέρα να φτάνεις λίγο πιο πέρα από κει που ήσουν».

Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι μας κάνουμε λάθη

«Συμβαίνει πάντα το ίδιο: νομίζουμε ότι έχουμε πετύχει τον στόχο και τελικά καταλήγουμε να προσγειωνόμαστε σε ένα σωρό από λάθη απροσεξίας. Μείνε ‘πεινασμένος’. Υπάρχει πάντα κάτι παραπάνω για σένα. Όπως και ο πιθανός αντικαταστάτης σου, που παραμονεύει στη γωνία περιμένοντας να κάνεις λάθος».

Να παίρνεις ρίσκα

«Το ρητό λέει πως οι γενναίοι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα, αλλά οι επιφυλακτικοί δεν ζουν καθόλου. Τα ρίσκα είναι που κάνουν την διαφορά. Άλλωστε αυτά που κάνουμε στη ζωή, αντηχούν στην αιωνιότητα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =