αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να είσαι γενναίος. Ανέβα τον λόφο. Αλλά πρώτα απάντησε σε αυτή την ερώτηση: Ποιος είναι ο λόφος μου;»

«Να είσαι γενναίος. Ανέβα τον λόφο. Αλλά πρώτα απάντησε σε αυτή την ερώτηση: Ποιος είναι ο λόφος μου;»

«Η ζωή δεν είναι εύκολη. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Ποτέ δεν ήταν, δεν είναι τώρα, και ποτέ δεν θα είναι». Κάπως έτσι ξεκινά να παραθέτει τη συμβουλή του ο διάσημος ηθοποιός Matthew McConaughey. Όπως εξηγεί, δεν πρέπει να πέσεις στην παγίδα, του να θεωρείς τον εαυτό σου «θύμα». Αυτό που πρέπει να κάνεις καταρχήν, είναι να αναρωτηθείς τι σημαίνει επιτυχία για εσένα. Μπορεί να είναι τα χρήματα, μια χαρούμενη οικογένεια ή το να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο. Συνέχισε να κάνεις την ίδια ερώτηση στον εαυτό σου- κι αν η απάντηση αλλάζει μέσα στα χρόνια δεν πειράζει.

«Αλλά κάνε στον εαυτό σου μια χάρη: Όποια κι αν είναι η απάντηση σου, μην διαλέξεις τίποτα που θα βάλει σε κίνδυνο την ψυχή σου. Κατάλαβε ποιος είσαι, ποιος θέλεις να είσαι στο μέλλον, και μην ξοδεύεις χρόνο με τίποτα που να ανταγωνίζεται τον εαυτό σου», λέει ο Matthew McConaughey.

«Να είσαι γενναίος. Ανέβα τον λόφο. Αλλά πρώτα απάντησε σε αυτή την ερώτηση: Ποιος είναι ο λόφος μου;» τονίζει. Όπως εξηγεί, ο καθένας από εμάς πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τη σημαίνει επιτυχία για τον ίδιο. Και στην συνέχεια ο κάθε ένας πρέπει να δουλέψει προς τον στόχο του. Λέει και κάτι ακόμα σημαντικό: Για να βρεις «ποιος είσαι» πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις «ποιος δεν είσαι». Να σκεφτείς τι δεν θα ήθελες να κάνεις στην πορεία σου.

Παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου. Πρέπει να τους δεις και αυτούς προσεκτικά, και να αποφασίσεις για το ποιοι αξίζουν τον χρόνο σου. Ξόδεψε τον χρόνο σου μόνο με τους ανθρώπους που θες, στα μέρη που θες. «Μείωσε τις επιλογές σου», τονίζει ο ο γνωστός ηθοποιός. Κάπως έτσι θα φτάσεις σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. «Εσύ είσαι ο συγγραφέας του βιβλίου της ζωής σου», καταλήγει.

Δες όλη την άποψη του Matthew McConaughey στο παραπάνω βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 12 =