αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ναι, μπορείς να γίνεις πλούσιος και σαν υπάλληλος»: Ο CEO της Google εκφράζει μια εντελώς διαφορετική άποψη από ότι ακούμε συνήθως

«Ναι, μπορείς να γίνεις πλούσιος και σαν υπάλληλος»: Ο CEO της Google εκφράζει μια εντελώς διαφορετική άποψη από ότι ακούμε συνήθως

Η περιουσία του ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του 1,05 δισ. δολαρίων. Κι όμως ο σημερινός CEO της Google, Sundar Pichai, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ δική του επιχείρηση. Πάντα, εργαζόταν σε brands που είχαν δημιουργήσει κάποιοι άλλοι. Πολλοί λένε ότι δεν μπορείς να γίνεις πλούσιος δουλεύοντας ως υπάλληλος, ωστόσο ο ίδιος τα κατάφερε. Έγινε πλούσιος «δουλεύοντας για κάποιους άλλους».

Και τώρα έχει βαλθεί να καταρρίψει την άποψη που εκφράζουν πολλοί, σύμφωνα με την οποία για να αποκτήσεις πολλά χρήματα, πρέπει να δημιουργήσεις κάτι δικό σου και να είσαι ουσιαστικά ο leader. «Είναι αλήθεια. Και δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο» λέει ο Pichai μιλώντας στο αμερικανικό Quora, αναφερόμενος τους πλούσιους υπαλλήλους.

Και εξηγεί: «Υπάρχουν απίστευτα πλούσιοι άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ επιχειρηματίες. Στην πραγματικότητα, ήταν μόνο υπάλληλοι εταιριών. Αλλά εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο, αντίστοιχο με αυτόν που έχουν διάσημοι επιχειρηματίες».

Μπορεί πολλοί να λένε, ότι οι πλούσιοι άνθρωποι βγάζουν λεφτά για τον εαυτό τους και δεν εργάζονται για κάποιον άλλο. Ωστόσο, ο Sundar Pichai θεωρεί ότι αυτό είναι «μια εσφαλμένη αντίληψη». Ο ίδιος παραθέτει μια άποψη που λέει ότι ακόμα και ένας υπάλληλος μπορεί να φτάσει σε υψηλούς μισθούς. Έτσι στη συνέχεια, αν ο εν λόγω υπάλληλος επενδύσει σωστά τα χρήματα του (π.χ. σε ακίνητα) μπορεί να πολλαπλασιάσει την περιουσία του σε βάθος χρόνου και έτσι να φτάσει να είναι πολύ πλούσιος.

«Είναι απολύτως εφικτό να πλουτίσεις ή να μην πλουτίσεις, όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις» σημειώνει ο γνωστός CEO. Λέγοντας ότι το πόση περιουσία έχει κάποιος, δεν έχει σχέση με το αν κατέχει δικές του επιχειρήσεις ή αν εργάζεται για κάποιον άλλο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι οι υπάλληλοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν… εκατομμυριούχοι, σε σχέση με αυτούς που έχουν δικές τους εταιρίες. Όλα όμως είναι δυνατά να συμβούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + seven =