αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝαι, η Δευτέρα είναι η χειρότερη ημέρα για να κάνεις meetings (και δες ποια ημέρα είναι η καλύτερη)

Ναι, η Δευτέρα είναι η χειρότερη ημέρα για να κάνεις meetings (και δες ποια ημέρα είναι η καλύτερη)

Ας το παραδεχτούμε: Οι περισσότεροι άνθρωποι βαριούνται τα meetings. Συνήθως διαρκούν πολύ, είναι βαρετά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν βγάζουν… κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι πολλά από τα meetings που κάνουμε, θα μπορούσα να γίνουν απλά με ένα ομαδικό email.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι πολλά από τα meetings προγραμματίζονται την χειρότερη ώρα και ημέρα: Δευτέρα πρωί. Οκ, είναι αναμενόμενο. Είναι η αρχή της εβδομάδα και πολλοί εργοδότες/ προϊστάμενοι θέλουν να συγκεντρώσουν τότε την ομάδα για να βγάλουν ένα νέο πλάνο και να δουν τα δεδομένα.

Ωστόσο, ο Lynn Taylor, συγγραφέας του “Tame Your Τρομερό Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job”, υποστηρίζει στο CNBC ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί τα πρωινά της Δευτέρας. Άρα δεν πρέπει να τους αποσπάς την προσοχή για… ασήμαντα meetings. Είναι καλύτερο να αξιοποιήσεις την ενέργεια και την δημιουργικότητα τους για άλλα πράγματα.

Και τότε, πότε είναι η καλύτερη ημέρα για συναντήσεις; Την απάντηση δίνει μία έρευνα που έκανε η YouCanBookMe, μια scheduling εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η καλύτερη στιγμή για meetings είναι την Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι. Δεν είναι πολύ νωρίς το πρωί. Ούτε πολύ αργά μέσα στην εβδομάδα. Η εταιρεία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού ανέλυσε τα δεδομένα από περισσότερες από δύο εκατομμύρια απαντήσεις σε 530.000 προσκλήσεις σε συναντήσεις.

Εάν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε συναντήσεις σε κάποια Τρίτη στις 2:30 μ.μ. τότε οι συναντήσεις κατά το μεσημέρι και κάπου στο μέσο της εβδομάδας είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =