αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο trend: Πολυτελή διαμερίσματα από 500 χιλ. ευρώ πουλάει η Costa Navarino

Νέο trend: Πολυτελή διαμερίσματα από 500 χιλ. ευρώ πουλάει η Costa Navarino

Ένα νέο επενδυτικό προϊόν που απευθύνεται τόσο σε Ελληνες όσο και σε ξένους αγοραστές λανσάρει η Costa Navarino με την υπογραφή του ομίλου Μarriott και του brand της Westin.

Εχοντας την εμπειρία από τις πρώτες αυτοτελείς κατοικίες που κατασκευάζονται ήδη εντός του πολυτελούς συγκροτήματος της Μεσσηνίας, η ΤΕΜΕΣ, ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, τη συλλογή branded διαμερισμάτων, Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino. Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου Marriott αφού αποτελούν μέρος του ξενοδοχείου The Westin Resort, Costa Navarino. Το ξενοδοχείο θα αναλάβει τη διαχείρισή τους, εξασφαλίζοντας για την πρώτη πενταετία εγγυημένη απόδοση για τους ιδιοκτήτες τους, της τάξεως του 4%.

«Πρόκειται για ένα νέο προϊόν στην ελληνική αγορά. Ο συνδυασμός του επενδυτικού προϊόντος σε έναν ταχύτατα ανερχόμενο προορισμό, με τη χρήση για διακοπές, το καθιστά ιδιαίτερα δελεαστικό», αναφέρουν οι επιτελείς του ομίλου, δεδομένου ότι οι αγοραστές μπορούν να επωφεληθούν και από τις μελλοντικές υπεραξίες.

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το διαμέρισμα για 8 εβδομάδες κάθε χρόνο εκτός της υψηλής περιόδου (η οποία είναι από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο) και για το υπόλοιπο διάστημα, θα λαμβάνουν ένα ετήσιο εισόδημα μέσα από ένα 18ετές, πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης των διαμερισμάτων, το οποίο τα επανεντάσσει στο ξενοδοχειακό δυναμικό. Το ετήσιο εισόδημα για τα πρώτα 5 έτη της μίσθωσης θα είναι σταθερό και ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος, χωρίς άλλα λειτουργικά έξοδα – προ φόρων κι εν συνεχεία διαμορφώνεται αλλιώς η αναλογία, σύμφωνα και τα έσοδα.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις, υπηρεσίες και εμπειρίες που προσφέρονται στην Costa Navarino. Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τις 500.000 ευρώ και μπορεί να φθάσουν έως και το 1 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης –σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες- έως του 50% της αξίας του διαμερίσματος, τα οποία είναι πλήρως μεταβιβάσιμα, υποθηκεύσιμα κ.τ.λ.. Τα εν λόγω διαμερίσματα, 98 στον αριθμό, καλύπτουν κατά μέσο όρο 120τ.μ. και αποτελούνται από μία Family Suite (80τ.μ.) και ένα συνδεόμενο Deluxe Room (40τ.μ.), ενώ ήδη από τον Ιούλιο, οπότε έγινε το λανσάρισμα έχουν πωληθεί ήδη τα πρώτα οκτώ.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από υποψηφίους αγοραστές δεδομένου ότι πρόκειται για μία ολοκληρωμένη επενδυτική πρόταση σε έναν μοναδικό, αναπτυσσόμενο προορισμό, οπότε ο αγοραστής μπορεί να επωφεληθεί και από τις μελλοντικές υπεραξίες δεδομένων των συνεχιζόμενων επενδύσεων που πραγματοποιούνται στο συγκρότημα τόσο με τα νέα ξενοδοχεία όσο και με τα νέα γήπεδα γκολφ που θα λειτουργήσουν από το 2021 και μετά», αναφέρουν οι επιτελείς της ΤΕΜΕΣ, σημειώνοντας ότι τα branded διαμερίσματα απευθύνονται τόσο σε οικογένειες όσο και σε golfers κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη που επιθυμούν να συνδυάζουν την ιδιοκτησία μιας β’ κατοικίας με ένα σταθερό, υγιές εισόδημα και συνήθως ταξιδεύουν είτε τους χειμερινούς μήνες είτε ακόμη και την περίοδο πριν και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. «Ο συνδυασμός ξενοδοχειακών υποδομών και real estate είναι μία τάση που αναπτύσσεται διεθνώς και όσο πιο δυνατό είναι ένα ξενοδοχειακό brand τόσο πιο πολύ ισχυροποιείται και το κομμάτι των κατοικιών. Η στρατηγική της TEMΕΣ όσον αφορά ειδικά την ανάπτυξη του real estate είναι να αναπτύξουμε ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιοτητας ακινήτων με μεγάλο εύρος τιμών, το οποίο θα φέρει περαιτέρω ανάπτυξη τόσο για το ίδιο το συγκρότημα όσο και την ευρύτερη περιοχή».

Σημειώνεται εδώ ότι από πλευράς της ΤΕΜΕΣ, η προώθηση των πωλήσεων στο real estate ξεκίνησε το 2017 με τα Navarino Residences, τις ανεξάρτητες, πολυτελείς κατοικίες με πισίνες από 400 τ.μ. έως 1.500 τ.μ. σε οικόπεδα επιφάνειας από 1,5 στρέμμα και πάνω. Οι κατοικίες αναπτύσσονται σε δύο γειτονιές, με τιμές από 2,5 εκατ. ευρώ έως τα 10 εκατ. ευρώ κι έχουν αυτή την στιγμή «εξαιρετική ανταπόκριση από την ελληνική και διεθνή αγορά». Συνολικά είναι περί τα 50 οικόπεδα, κάποια από τα οποία ωστόσο μπορεί να συνενωθούν για τη δημιουργία μεγαλύτερων κατοικιών έως 1.500 τ.μ.. Για το 2018 ο κλάδος real estate του ομίλου πήγε ακόμη καλύτερα σε σύγκριση με το περασμένο έτος, σημειώνοντας ακόμη μεγαλύτερα έσοδα σε σχέση με το 2017, με αύξηση της τάξης του 20%. Μέχρι στιγμής έχει πωληθεί το 50% των προς διάθεση ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σπίτι στην Costa Navarino, προέρχονται από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες χώρες του εξωτερικού, κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη αλλά και από τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και σε αυτή την περίπτωση, κατόπιν συμφωνίας με την Costa Navarino, για ενοικίαση σε τρίτους ενδιαφερομένους για συγκεκριμένες περιόδους μέσα στο έτος.

Τα έσοδα από τον κλάδο real estate του ομίλου υπολογίζονται φέτος στα πέριξ των 19 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2018 τα έσοδα από τη ξενοδοχειακή λειτουργία της ΤΕΜΕΣ εκτιμώνται κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Αυτή την στιγμή είναι υπό κατασκευή δύο κατοικίες και υπολογίζεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 να έχει προχωρήσει η φάση της κατασκευής για συνολικά δέκα.

Εντός του 2019, η ΤΕΜΕΣ θα επιδιώξει να λανσάρει ένα ακόμη «προϊόν» real estate στη μεσαία κατηγορία για 40 περίπου σπίτια αξίας 1- 1,2 εκατ. ευρώ με τρία δωμάτια και πισίνα σε άλλη γειτονιά του συγκροτήματος, εντός της ευρύτερης περιοχής του Navarino Dunes. Στόχος για τον κλάδο ακινήτων του ομίλου είναι να αποδίδει μία αύξηση 10- 12% στα έσοδα.

H Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signature γήπεδα γκολφ, σπα διεθνών προδιαγραφών, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ και η επόμενη φάση των επενδύσεων που περιλαμβάνει τα δύο νέα γήπεδα γκόλφ -ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό στα τέσσερα γήπεδα-μαζί με τις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις κατοικίες υπολογίζονται στα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ.

Στον όμιλο ανήκει επίσης το 50% της Ιονικής Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε. (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στην τουρκική Dogus), ιδιοκτήτριας του ιστορικού και εμβληματικού ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διαχειρίζεται η Hilton. Πρόσφατα υπήρξε και η παράταση, έως και το 2021, της σύμβασης διαχείρισης με τη γνωστή αλυσίδα έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες για τη νέα επένδυση αναβάθμισης του ιστορικού ξενοδοχείου (με την προσθήκη και στην περίπτωση αυτή branded διαμερισμάτων, καταστημάτων, ιδιωτικού club, χώρων εστίασης κ.τ.λ.), ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eighteen =