αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέο deal στα logistics στη Θεσσαλονίκη

Νέο deal στα logistics στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρά αντισώματα λόγω και της ιδιωτικοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας επιδεικνύουν τα logistics παρά την έξαρση της πανδημίας, με τις επενδύσεις σε χώρους αποθήκευσης και διανομής να συνεχίζονται. Αυτές τις ημέρες, η ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία Ten Brinke ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας “ΔΕΛΤΑ 4” που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει ως αντικείμενο τη διανομή, διαμεταφορά και διακίνηση εμπορευμάτων. Η εταιρεία διαθέτει κτήριο προδιαγραφών πυροπροστασίας Z3, επιφάνειας 22.500 τ.μ., με σύγχρονους γραφειακούς χώρους 1.500 τ.μ., που βρίσκεται στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται από τις μεγαλύτερες τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας εκτός από την Ten Brinke, την Seagull που “τρέχει” την ΔΕΛΤΑ 4.

H ΔΕΛΤΑ 4 ιδρύθηκε το 2005, με την Ten Brinke να αγοράζει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, εξοφλώντας, ταυτόχρονα, το σύνολο των δανείων της. Ο μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος δανεισμός διαμορφώνεται σε 7,7 εκατ. ευρώ και 593,4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, ενώ υφίστανται προς εξόφληση και τόκοι ύψους 190,1 χιλ. ευρώ προς συστημική τράπεζα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019 της ΔΕΛΤΑ 4.  

Το 2019  εμφάνισε κύκλο εργασιών 1,3 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά και προ φόρων ζημίες 7,1 εκατ. ευρώ από ζημίες 47,4 χιλ. ευρώ το 2018. Η εταιρεία αποδίδει τη μεγάλη αυτή διαφορά στις μη γενόμενες αποσβέσεις παγίων κατά τις προηγούμενες χρήσεις ποσού 6,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες λογίστηκαν στην τρέχουσα χρήση στον λογαριασμό έξοδα προηγουμένων χρήσεων, προκειμένου να εμφανίζονται τα πάγια με την τρέχουσα αξία τους.

Η εταιρεία εμφανίζει καθαρή θέση ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, συσσωρευμένες ζημίες 10,2 εκατ. ευρώ και ενεργητικό 10,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, οι προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ 4, της οποίας ο δανεισμός θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, εμφανίζονται ισχυρότερες. Σε αυτές φαίνεται να ποντάρει και η εταιρεία Seagull, η οποία από την 1η Νοεμβρίου έχει αναλάβει να “τρέξει” τη βορειοελλαδίτική εταιρεία.

Ο όμιλος Seagull, με επικεφαλής τον Διονύση Γ. Στεριώτη ιδρύθηκε το 2006, εδρεύει στη Ζυρίχη, διαθέτει διοικητικά γραφεία στον Πειραιά και υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ν. Αφρική, Κένυα, Βουλγαρία και Κύπρο.  Δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών μεταφορών, αποθήκευσης και διακίνησης εμπορευμάτων.

Όσον αφορά το στρατηγικό επενδυτή της ΔΕΛΤΑ 4, την Ten Brinke, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Φ. Γιόφτσιο, επιχειρεί, μέσω και της συγκεκριμένης συναλλαγής, επιδιώκει να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της στον κλάδο των logistics, που αποτελεί μία από τις ελάχιστες κατηγορίες της αγοράς ακινήτων που εμφανίζει καλές επιδόσεις παρά τους κλυδωνισμούς της πανδημίας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + twenty =