αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέο deal: Ο ΟΠΑΠ κατέχει πλέον το 85% της Stoiximan

Νέο deal: Ο ΟΠΑΠ κατέχει πλέον το 85% της Stoiximan

Σε νέα, σημαντική αύξηση του ποσοστού του στον Όμιλο Stoiximan προχωρά ο ΟΠΑΠ, έπειτα από την θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Ο ΟΠΑΠ θα αυξήσει το ποσοστό του στον Όμιλο Stoiximan κατά 15,48%, το οποίο συνδυαστικά με την προηγούμενη επένδυσή του, ανεβάζει τη συνολική συμμετοχή του στο 84,49%, ισχυροποιώντας με τον τρόπο αυτό τη θέση του στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, έπειτα από την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και την αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάση της οποίας ο ΟΠΑΠ (μέσω της OPAPINV) πηρε το “πράσινο φως” να προχωρήσει στην ήδη συμφωνηθείσα (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) εξαγορά απευθείας μεριδίου 51% στις ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες του Ομίλου Stoiximan που διεξάγονται αυτήν την περίοδο από την GML Interactive Ltd, συμφωνήθηκε να αποκτηθεί επιπλέον ποσοστό που θα ανεβάσει τη συνολική συμμετοχή του ΟΠΑΠ στο επίπεδο του 84,49%. 

Στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων, ο αποκλειστικός έλεγχος του Ομίλου Stoiximan θα αποκτηθεί από τον ΟΠΑΠ, μέσω της OPAPINV.  Όπως γίνεται γνωστό, η Stoiximan θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται υπό την ίδια επωνυμία “(Stoiximan”) μέσω ξεχωριστής νομικής οντότητας, ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Α.Ε., ενώ θα διατηρηθεί το υφιστάμενο management. Ο ΟΠΑΠ, μέσω της OPAPINV, θα ορίσει τους εκπροσώπους της στο ΔΣ της νομικής οντότητας που θα διεξάγει τις δραστηριότητες της Stoiximan και, μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του αποκλειστικού ελέγχου επί της SMGC, θα έχει τον έλεγχο του Συμβουλίου.

Συγχρόνως, ο ΟΠΑΠ θα διατηρήσει την υπάρχουσα συμμετοχή του, ύψους 36,75%, στην TCB, η οποία θα συνεχίσει να προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιγνίων εκτός Ελλάδος και Κύπρου (σήμερα έχει παρουσία σε Πορτογαλία, Ρουμανία και Γερμανία), υπό την επωνυμία “Betano”, μέσω των θυγατρικών της.

Με βάση την ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, το συνολικό καθαρό τίμημα για όλες τις παραπάνω συναλλαγές, το οποίο προγραμματίζεται να καταβληθεί κατά τη διάρκεια του 2020, ανέρχεται στο ποσό των 163,4 εκατ. ευρώ, επιπλέον του αναλογούντος ποσού των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων. Επίσης, υπό την προϋπόθεση πλήρωσης κριτηρίων οικονομικών επιδόσεων που τίθενται για την Stoiximan, οι πωλητές θα δικαιούνται επιπλέον πληρωμής ποσοστού επί των μελλοντικών κερδών (earnout), που θα υπολογίζονται ως πολλαπλάσιο της διαφοράς των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για τα έτη 2020 και 2021.

Το 2019, ο Όμιλος Stoiximan, υπό την μητρική εταιρεία TCB, σημείωσε έσοδα 245,2 εκ. ευρώ και κέρδη προ τόκων και φόρων ύψους 36,4 εκ. ευρώ. Οι δραστηριότητες της SMGC κατέγραψαν έσοδα 196,7 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 80% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Ο Όμιλος Stoiximan προσφέρει υπηρεσίες διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό την επωνυμία Stoiximan, καθώς και στην Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό την επωνυμία Betano, αυτή την περίοδο.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 6 =