αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέο πρόγραμμα θα επιδοτεί νέους με 14.800 ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση

Νέο πρόγραμμα θα επιδοτεί νέους με 14.800 ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικότητας θα «τρέξει» το υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ από τον Σεπτέμβριο και θα αφορά 3.000 άνεργους έως 29 ετών.

Με βάση αυτό, θα δοθεί στους δικαιούχους επιδότηση που θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ. Αυτή θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις (έναρξη, 1ο εξάμηνο, 2ο εξάμηνο). Με στόχο να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο / Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020» (ΕΠ ΑΝΑΔ – ΕΔΒΜ).

Στόχος είναι να δοθεί ένα οικονομικό βοήθημα σε νέους, για τη δημιουργία επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι πρέπει να τηρούν σωρευτικά τους ακόλουθους όρους:

  • Να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας.
  • Να πραγματοποιήσουν έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και το αργότερο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης ένταξης πράξεων στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α. και την ενημέρωση των δικαιούχων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Δύναται να δοθεί παράταση 30 ημερών πέραν του διαστήματος των 60 ημερών μετά από την υποβολή σχετικής αίτησης επιμήκυνσης του δικαιούχου και σχετική απόφαση του Προϊσταμένου του ΚΠΑ2.
  • Να υποβάλει κάθε δυνητικός δικαιούχος μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης (είτε ατομικά είτε ως μέλος νομικού προσώπου/νομικής οντότητας).
  • Να ενταχθούν στη δράση είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη νομικών οντοτήτων, με μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές: Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ), Ομόρρυθμοι Εταίροι των Ετερόρρυθμων Εταιρειών (ΕΕ), Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), Συνεταιρισμός εργαζομένων του άρθρου 24 του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4430/2016 (Α’ 32).
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =