αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδους στη ΔΕΗ με μέσο πριμ 42.000 ευρώ

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδους στη ΔΕΗ με μέσο πριμ 42.000 ευρώ

Ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας, που αφορά σε 1200 εργαζόμενους της ΔΕΗ σε λιγνιτικές μονάδες που κλείνουν ενέκρινε χθες το ΔΣ της επιχείρησης με τη συναίνεση και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα το πακέτο της οικειοθελούς αποχώρησης με κίνητρα αφορά εργαζόμενους άνω των 51 ετών ενώ όσο ανεβαίνουν οι ηλικίες τόσο κλιμακώνεται και το πριμ αποχώρησης, με το μεγαλύτερο όφελος να προκύπτει για τους εργαζόμενους από 55 έως 60 ετών.

Αν και οι δικαιούχοι υπολογίζονται στους 1200, η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι θα αποχωρήσουν περί τα 500 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το μέσο ποσό του πριμ αποχώρησης ανέρχεται στις 42 χιλιάδες ευρώ, μαζί με το θεσπισμένο ποσό αποζημίωσης των 15 χιλιάδων ευρώ που εισπράττουν όσοι εργαζόμενοι αποχωρούν από την επιχείρηση.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για οικειοθελή αποχώρηση πρόκειται να υποβληθούν στο διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου έως 30η Οκτωβρίου, ενώ όσοι υποβάλουν αίτημα στο πρώτο δεκαήμερο της προθεσμίας θα λαμβάνουν επιπλέον μπόνους 2500 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση τα κριτήρια για τον υπολογισμό του συνολικού ύψους του πριμ αποχώρησης περιλαμβάνουν την προϋπηρεσία, την ηλικία, τα προστατευόμενα τέκνα αλλά και την ταχύτητα εκδήλωσης του ενδιαφέροντος.

Όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εταιρεία στο διάστημα 30 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. Το συνολικό κόστος του νέου προγράμματος εθελουσίας ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ ενώ το όφελος για την εταιρεία θα είναι μεγαλύτερο, στα 30 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι η εταιρεία έχει εφαρμόσει πέρυσι δύο ακόμη προγράμματα εθελουσίας πέρυσι, μέσω των οποίων αποχώρησαν από τη ΔΕΗ περί τους 2600 εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =