αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο «κανόνι» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων: Αίτηση πτώχευσης καταθέτει η Genesis

Νέο «κανόνι» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων: Αίτηση πτώχευσης καταθέτει η Genesis

Αίτηση κήρυξης πτώχευσης υπέβαλε ο δανειστής κρυπτονομισμάτων Genesis Global Holdco LLC καθώς συνεχίζεται το ντόμινο των κλυδωνισμών στην αγορά από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX το περασμένο έτος.

Η εταιρεία και οι θυγατρικές της, Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte, υπέβαλαν αίτηση για προστασία στο Κεφάλαιο 11 την Πέμπτη, σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία στην αίτηση της αναφέρει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία και υποχρεώσεις είναι μεταξύ $1 δισ. και $10 δισ. και έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, με τις 50 κορυφαίες μη εξασφαλισμένες απαιτήσεις να φτάνουν τα $3,4 δισ. περίπου.

Το σχέδιο της Genesis είναι να χρησιμοποιήσει την πτωχευτική διαδικασία για να προσπαθήσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ή να αντλήσει χρήματα, όπως αναφέρει στην αίτηση της. Εφόσον οι προσπάθειες αυτές αποτύχουν, η εταιρεία θα περάσει στους πιστωτές. Η Genesis σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 150 εκατ. δολ. που έχει σε μετρητά για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες της για όσο βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας. Το Κεφάλαιο 11 επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ προσπαθεί να βρει τρόπους να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =