αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους

Νέο έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης μέσω voucher για 80.000 ανέργους θα ξεκινήσουν η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος αναβάθμισης των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης και οι άνεργοι θα λάβουν μέχρι 1.000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Οι δικαιούχοι, μόλις ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, θα λάβουν επίδομα έως 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους. Από μέρα σε μέρα αναμένεται η ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να διαλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα καταλήγει σε Πιστοποίηση, ενώ θα έχει διάρκεια από 50 έως 200 ώρες όπου ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 5 ευρώ την ώρα. Ελάχιστο επίδομα είναι τα 250 ευρώ και μέγιστο τα 1.000 ευρώ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta στην οποία προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης. Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας.

Για τη δημόσια πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.oaed.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + seven =