αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέοι κανόνες της Uber προς οδηγούς και επιβάτες: Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα έχετε ban από την εφαρμογή

Νέοι κανόνες της Uber προς οδηγούς και επιβάτες: Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα έχετε ban από την εφαρμογή

Εάν δε φοράει κάποιος προστατευτική μάσκα στην επόμενη διαδρομή του μέσω Uber, πιθανώς να χάσει την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Από τις 18 Μαΐου, η Uber θα ξεκινήσει να απαιτεί από τους επιβάτες και τους οδηγούς να φορούν προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια της διαδρομής με επιβάτες. Για να γίνει πιο πειστική η εφαρμογή της πολιτικής της, οι χρήστες που παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας είναι δυνατό να αναφερθούν στην εταιρεία μέσω του app.

“Τώρα, προσθέτουμε νέες επιλογές για σχόλια, συμπεριλαμβανομένου του σχόλιου περί μη χρήσης μάσκας ή κάλυψης του προσώπου”ανέφερε η Uber σε δήλωσή της. “Οδηγοί και επιβάτες που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τις πολιτικές περί χρήσης μάσκας θα ρισκάρουν την απαγόρευση της πρόσβασης στην Uber”.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αναστολή ή μια μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης στην εφαρμογή, αναλόγως την περίπτωση, ανέφερε η εταιρεία στο PCMag.

Επιπλέον, η Uber θα κυκλοφορήσει ένα νέο σύστημα για να διασφαλίσει πως οι οδηγοί φορούν μάσκα πριν παραλάβουν έναν επιβάτη: μέσω του Uber app, θα πρέπει να τραβούν μια selfie τους στην οποία φαίνεται ότι καλύπτουν το πρόσωπό τους.

“Αφού επιβεβαιώσουμε ότι ο οδηγός καλύπτει το πρόσωπό του, θα ενημερώνουμε τον επιβάτη μέσω ενός μηνύματος μέσα από την εφαρμογή” αναφέρει η εταιρεία. “Αντιθέτως από το Real-Time ID Check σύστημά μας, η τεχνολογία αυτή ανιχνεύει τη μάσκα ως ένα αντικείμενο μέσα στη φωτογραφία και δεν επεξεργάζεται βιομετρικά δεδομένα ή συγκρίνει τις selfies με μάσκα με οδηγούς στη βάση δεδομένων μας”

Εάν ο οδηγός αποτύχει να περάσει τον έλεγχο χρήσης μάσκας, η Uber θα αρνηθεί την πρόσβασή του στο app.

Οι επιβάτες, από την άλλη, χρειάζεται μόνο να εγκρίνουν μια λίστα ασφάλειας πριν χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή. “Οι επιβάτες πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι έχουν λάβει προστατευτικά μέτρα όπως την χρήση μάσκας ή να καλύψουν το πρόσωπό τους και το πλύσιμο ή απολύμανση των χεριών τους με αντισηπτικό. Επίσης, θα πρέπει να συμφωνήσουν πως θα καθίσουν στο πίσω κάθισμα και με ανοιχτό παράθυρο για εξαερισμό” δήλωσε η εταιρεία. “Μειώνουμε, επίσης, το μέγιστο προτεινόμενο αριθμό επιβατών για μια διαδρομή UberX σε 3 από 4”.

Στην περίπτωση που ένας οδηγός εμφανιστεί χωρίς μάσκα, η Uber προτρέπει τους επιβάτες να ακυρώσουν τη διαδρομή, χωρίς να επιβληθεί κάποια ποινή.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =