αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέες καταγγελίες για την Teleperformance: «Όσοι εργαζόμενοι παίρνουν άδεια ασθένειας, κάνουν απλήρωτες υπερωρίες»

Νέες καταγγελίες για την Teleperformance: «Όσοι εργαζόμενοι παίρνουν άδεια ασθένειας, κάνουν απλήρωτες υπερωρίες»

Το ιδιαίτερα κακό κλίμα φαίνεται ότι παραμένει μέσα στην Teleperformance Greece. Τώρα η ΣΕΤΗΠ, μέσω ανακοίνωση της, προχωρά σε νέες καταγγελίες: «Η εργοδοσία της Teleperformance έχει τις τελευταίες μέρες φτάσει σε νέα όρια ασυδοσίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ ξεδιάντροπα απαιτούν από τους συναδέλφους να αναπληρώσουν τις ημέρες που λείπουν από την εργασία τους, με αντίστοιχες ώρες υπερωριών. Δηλαδή είσαι άρρωστος; Κάνε υπερωρίες. Λείπεις για κάποιο προσωπικό ή οικογενειακό λόγο; Κάνε υπερωρίες. Έχεις πάρει άδεια; Κάνε υπερωρίες».

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η εργοδοσία της Teleperformance έχει τις τελευταίες μέρες φτάσει σε νέα όρια ασυδοσίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ ξεδιάντροπα απαιτούν από τους συναδέλφους να αναπληρώσουν τις ημέρες που λείπουν από την εργασία τους, με αντίστοιχες ώρες υπερωριών. Δηλαδή είσαι άρρωστος; Κάνε υπερωρίες. Λείπεις για κάποιο προσωπικό ή οικογενειακό λόγο; Κάνε υπερωρίες. Έχεις πάρει άδεια; Κάνε υπερωρίες.

Η προσχηματική άρνηση της εργοδοσίας ότι επιβάλλουν την αναπλήρωση άδειας ασθένειας με υπερωρίες δεν πείθει κανέναν. Αναφέρουν τη συγκατάθεση των εργαζομένων ως επιχείρημα. Είναι γνωστό το ποσό καλά εξελίσσεται η ατομική διαπραγμάτευση για τους εργαζόμενους άλλωστε. Είναι γνωστός ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία που υπάρχει μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι ψέμα ότι ο εργαζόμενος ελεύθερα επιλέγει να κάνει υπερωρία ή όχι όταν η απειλή της απόλυσης στέκεται καθημερινά από πάνω του.

Στην ίδια γραμμή σε δεκάδες άλλες εταιρείες του κλάδου μας, χιλιάδες είναι οι απλήρωτες υπερωρίες, η ατελείωτη δουλειά για να πιαστούν οι στόχοι ή για  να «συμπληρωθούν τα κενά».

Αυτή την τακτική των εργοδοτών, μέσα σε αυτούς και η Teleperformance, έρχεται να κάνει νόμο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Θέλουν να νομιμοποιήσουν τις απλήρωτες υπερωρίες  που θα «αναπληρώνουν οι εργαζόμενοι με ρεπό ή άδειες». Στην ουσία θέλουν να καταργήσουν το σταθερό ωράριο, το 8ώρο. Μας θέλουν ευέλικτους, με ζωή κομμένη και ραμμένη  στα δικά τους μέτρα, σύμφωνα με την κερδοφορία τους.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία κάνει θαύματα και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για  τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και στη κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας. Αντί αυτού στο επίκεντρο μπαίνει η αέναη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η τεχνολογία αξιοποιείται για τη μέγιστη εντατικοποίηση της εργασίας, την παρακολούθηση των εργαζομένων, για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα. Με ή χωρίς πανδημία, με ή χωρίς καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Για να πετύχουν όλα τα παραπάνω εντείνουν την καταστολή, την τρομοκρατία. Με τις αλλαγές που θέλουν να περάσουν στο νόμο για τις εργατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες,  κάνουν ακόμα πιο δύσκολες στις διαδικασίες του εργατικού κινήματος, τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα μας. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της δράσης μας, της οργανωμένης απάντησης των εργαζομένων κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Καλούμε τους συναδέλφους στην Teleperformance να μη δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα. Να μη δεχτούμε η ζωή μας να γίνει λάστιχο για να αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Έχουμε τη δύναμη, μαζικά, συλλογικά, οργανωμένοι στο συνδικάτο μας το ΣΕΤΗΠ, να δώσουμε την απάντηση μας. Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά. Τώρα δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί της εργοδοσίας. Να αποσυρθεί άμεσα η εντολή για αναπλήρωση
  • Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε αναπλήρωση άδειας, ασθένειας, τυχόν καραντίνα κτλ
  • Να γίνουν νέες προσλήψεις σε τμήματα που έχουν μεγάλο όγκο εξυπηρέτησης.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ  – ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =