αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέες αποκαλύψεις για το Facebook: Εκτεθειμένα 419 εκατ. κινητά χρηστών του

Νέες αποκαλύψεις για το Facebook: Εκτεθειμένα 419 εκατ. κινητά χρηστών του

Φαίνεται ότι οι αποκαλύψεις που αφορούν το Facebook και τα προσωπικά δεδομένα χρηστών, δεν θα σταματήσουν ποτέ. Το αμερικανικό site TechCrunch φέρνει στο φως της δημοσιότητας άλλη μια υπόθεση. Τώρα το FB Facebook βρίσκεται υπόλογο για την έκθεση περισσότερων από 419 εκατομμυρίων τηλεφώνων των χρηστών του.

Mετά από υπόδειξη του ερευνητή σε θέματα ασφαλείας Sanyam Jain, οι ρεπόρτερ του TechCrunch έπεσαν πάνω σε μια γιγαντιαία online λίστα στην οποία ήταν εκτεθειμένα τα προσωπικά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. H πρόσβαση στη λίστα ήταν ελεύθερη και δεν απαιτούσε κάποιο κωδικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TechCrunch, 133 εκατομμύρια εγγραφές αφορούσαν χρήστες εντός ΗΠΑ, 18 εκατομμύρια Άγγλους και περισσότερες από 50 εκατομμύρια Βιετναμέζους. Κάθε εγγραφή είχε τη μοναδική ταυτότητα του χρήστη στο Facebook και το τηλέφωνο που ήταν συνδεδεμένο σ’ αυτή, ενώ ένας άγνωστος αριθμός εγγραφών περιείχε επιπλέον στοιχεία, όπως το όνομα, το φύλο και την τοποθεσία του χρήστη.

Tι λέει το Facebook για όλα αυτά; Για την ώρα δηλώνει ότι η «ηλικία» της λίστας πρέπει να είναι μεγαλύτερη του ενός έτους, καθώς το κοινωνικό δίκτυο έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο τη δημόσια εμφάνιση του τηλεφώνου των χρηστών. Ωστόσο, η ύπαρξή της έθετε σε κίνδυνο τους χρήστες, που στην πιο «καλή» περίπτωση ήταν εκτεθειμένοι σε απάτες κλήσεων και SMS.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =