αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέες αποκαλύψεις: Άλλα 4 ελληνικά e-shops εισέπραξαν βαριά πρόστιμα για παρανομίες (Λίστα)

Νέες αποκαλύψεις: Άλλα 4 ελληνικά e-shops εισέπραξαν βαριά πρόστιμα για παρανομίες (Λίστα)

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τα 5 ελληνικά e-shops που πιάστηκαν στα πράσα, αφού δεν παρέδωσαν ποτέ προπληρωμένες παραγγελίες σε πελάτες τους.

Τώρα έρχονται στη δημοσιότητα τα ονόματα άλλων 4 ηλεκτρονικών καταστημάτων, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα για παρανομίες. Συγκεκριμένα, διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε 4 ηλεκτρονικά καταστήματα για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Τα 4 e-shops στα οποία επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι τα εξής:

Το υπουργείο, καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eighteen =