αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα χρηματοδότηση 425 χιλ. ευρώ «σήκωσε» η ελληνική startup Swaplanet

Νέα χρηματοδότηση 425 χιλ. ευρώ «σήκωσε» η ελληνική startup Swaplanet

Νέα χρηματοδότηση 425 χιλ. ευρώ «σήκωσε» η Swaplanet. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικών ρούχων στην Ελλάδα. Η νέα χρηματοδότηση που εξασφάλισε η νεοφυής επιχείρηση, έρχεται μόλις 12 μήνες μετά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της (seed round), αντλώντας συνολικά κεφάλαια άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

Ο γύρος χρηματοδότησης με lead investors τους Zeno Capital και Genesis Ventures, και συμμετοχή από Έλληνες επενδυτές μέσω του Hellenic Business Angels Network και ξένους επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αίγυπτο. Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των λειτουργιών της εταιρίας, την επιτάχυνση της προσέλκυσης χρηστών και την εισαγωγή πιο εξελιγμένων τεχνολογιών. Ο γύρος περιελάμβανε μια επιτυχημένη και κερδοφόρα έξοδο του πρώτου επενδυτή της Swaplanet, του Demium’s Partner Fund (Ισπανία). Νομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή ήταν η εταιρία Saplegal – A.S. Papadimitriou & Partners. Οι συμμετέχοντες επενδυτές φέρνουν ένα ισχυρό μείγμα εμπειρίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και αρκετοί από αυτούς θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοι της πλατφόρμας, βοηθώντας την στην περαιτέρω υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου στην ελληνική αγορά, στην επέκταση των λειτουργιών της και στην προεργασία για επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πλατφόρμα Swaplanet ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 από την ομάδα των Σερίφ Μπαρακάτ, Έλενας Στάμου και Τζίμυ Νικολαΐδη και ξεκίνησε τη λειτουργία της το ίδιο καλοκαίρι. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να αυξήσει τη βάση των πελατών της με περισσότερους από 3.500 χρήστες, που αυξάνονται καθημερινά. Έχει επεκταθεί από την αρχική εξυπηρέτηση στην περιοχή της Αττικής, σε όλη την Ελλάδα (ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα νησιά). Η ομάδα έχει μεγαλώσει απασχολώντας οκτώ υπαλλήλους, έχοντας παραλάβει και ταξινομήσει περισσότερα από 30.000 ρούχα από γονείς, και έχοντας αναρτήσει περισσότερα από 14.000 από αυτά στην πλατφόρμα, προς ανταλλαγή.

Η βιομηχανία των ενδυμάτων, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δημιουργό αποβλήτων στον κόσμο, και είναι υπεύθυνη για την έκλυση του 10% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (έναντι 6% της βιομηχανίας των πλαστικών) και παράγει το 20% των παγκόσμιων λυμάτων. Οι αριθμοί γίνονται εύκολα κατανοητοί, όταν συνειδητοποιεί κανείς, ότι ένα απλό μπλουζάκι απαιτεί για την παραγωγή του, 2.700 λίτρα νερού. Η συνεχής ανάπτυξη της γρήγορης μόδας έχει κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Η Swaplanet αντιμετωπίζει ενεργά αυτό το περιβαλλοντικό πρόβλημα, ενθαρρύνοντας περισσότερες ανταλλαγές και λιγότερες αγορές, ενώ βοηθά τις οικογένειες να μειώσουν τις δαπάνες τους για αγορές παιδικών ρούχων έως και 90%. Όλα τα ρούχα ταξινομούνται ξεχωριστά από την Swaplanet και καθαρίζονται επαγγελματικά, ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε προϊόν βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Δίνοντας μια νέα ζωή στα ρούχα που ήδη αγαπήσαμε, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τη φύση να αναρρώσει από τη χρόνια κακοποίηση που έχει υποστεί από τους ανθρώπους, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, την κατασπατάληση του νερού, την εξόρυξη των φυσικών πόρων αλλά των αποβλήτων των χώρων υγειονομικής ταφής.

Με τη πρωτοποριακή πλατφόρμα μας, οι χρήστες δημιουργούν ένα λογαριασμό, και στέλνοντας τα αγαπημένα τους ρούχα που δεν χρειάζονται πια, κερδίζουν πίστωση την οποία και εξαργυρώνουν για να παραγγείλουν το επόμενο σετ ρούχων για τα παιδιά τους (που μεγαλώνουν τόσο γρήγορα). Τα ρούχα που δεν περνούν από τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους μας, δωρίζονται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως η Fabric Republic και η Khora Athens, ενώ το 2% του ετήσιου εισοδήματος μας δωρίζεται στη φιλανθρωπική οργάνωση we4all για αναδασώσεις και περιβαλλοντική εκπαίδευση για παιδιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + seven =