αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα υπηρεσία του Word μετατρέπει την ομιλία… σε κείμενο

Νέα υπηρεσία του Word μετατρέπει την ομιλία… σε κείμενο

Η Microsoft φέρνει μια πολύ χρήσιμη λειτουργία στην online έκδοση του Word για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Microsoft 365, η οποία ονομάζεται Transcribe in Word και αποτελεί έναν πολύ εύκολο τρόπο για να μεταγράψεις σε γραπτό κείμενο μια ηχογράφηση (π.χ. μια συνέντευξη) ή μια συνομιλία σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης για να ξεχωρίσει τις φωνές των διαφορετικών ομιλητών και να διαχωρίσει τη συνομιλία σε διαφορετικά τμήματα, ενώ προσφέρει εργαλεία playback, επεξεργασίας και εισαγωγής απευθείας σε κάποιο αρχείο Word. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν αρχεία ήχου ή video μεγέθους έως 200MB (MP3, WAV, MP4 ή M4A) με τον χρόνο επεξεργασίας για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή σε κείμενο να ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των ομιλητών.

Remote file

Σε πρώτη φάση υποστηρίζεται μόνο η Αγγλική γλώσσα, αλλά σύντομα θα προστεθούν περισσότερες, και μόνο στη web έκδοση της υπηρεσίας (αναμένεται σύντομα και στα Android, iOS). Επίσης, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να μεταγράψει σε κείμενο ήχο διάρκειας έως 5 ωρών κάθε μήνα όταν κάνει upload αρχείου, χωρίς να υπάρχει κάποια π.χ. επί πληρωμή επιλογή για να επεκτείνεις αυτό το όριο. Η απευθείας μεταγραφή με χρήση μικροφώνου δεν έχει κάποιο αντίστοιχο χρονικό περιορισμό.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =