αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα προγράμματα του ΟΑΕΔ: Μέχρι 10 ανέργους θα μπορούν να προσλάβουν οι επιχειρήσεις

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ: Μέχρι 10 ανέργους θα μπορούν να προσλάβουν οι επιχειρήσεις

Τέλος Σεπτεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το αναμορφωμένο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30 – 49 ετών όπου και θα προσφέρει επιχορήγηση.

Οι επιχειρήσεις θα αναζητήσουν ηλεκτρονικά στο μητρώο του ΟΑΕΔ και θα δώθουν μέχρι 10 επιλογές ανέργων.
Εντός του Οκτωβρίου θα επαναπροκυρηχθεί ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που παρ’ ότι έχει ανοίξει από τον Μάρτιο του 2016, έχει πολύ μικρή συμμετοχή. Πρόκειται για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, στο οποίο τουλάχιστον οι 12.000 θέσεις παραμένουν κενές.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Οργανισμού, για ένα μέρος του προγράμματος θα επιδιωχθεί η συμμετοχή μεγάλων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ για το υπόλοιπο, θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, προκειμένου να αρθούν τα όποια αντικίνητρα υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει 3 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής (αντί για 6 στο αρχικό πρόγραμμα) να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους μέσα από καταγγελία σύμβασης, ενώ μετά τους 12 μήνες (όχι 24) της επιδότησης θα έχουν υποχρέωση διατήρησης του ωφελούμενου, για μόνο 3 μήνες.

Όπως αναφέρουν τα Dikaiologitika.gr, Αντίστοιχες αλλαγές έγιναν και στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας που έχει καταστεί ανενεργό αφού από το 2011 έως σήμερα έχει πολύ λίγες συμμετοχές. Τροποποιημένο, κατά την λογική και του προηγούμενου και σε συνεργασία με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αναμένεται να υλοποιηθεί για 10.000 άνεργους, που θα «ανταλλάξουν», εφόσον το επιθυμούν, το επίδομα ανεργία τους με επιδότηση της εργασίας τους για 12 μήνες.

Μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται η προκήρυξη ενός ακόμη καινοτόμου προγράμματος, προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων, για περίπου 10.000 ωφελούμενους ηλικίας 18 – 29 ετών, στους οποίους κατά τις διάφορες φάσης έως την έγκριση και τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου, θα παρέχεται υποστήριξη των νέων και συμβουλευτική τόσο από τους ειδικούς επιστήμονες του ΟΑΕΔ, όσο και από τους φορείς των κοινωνικών εταίρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 13 =