αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα καταστήματα ανοίγει ο Κωτσόβολος

Νέα καταστήματα ανοίγει ο Κωτσόβολος

Εν μέσω θέρους, στο πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (1.5.2021 – 30.4.2022), η αλυσίδα Κωτσόβολος ανεβάζει ταχύτητα στο επενδυτικό της πλάνο, συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ. Ήδη, με επένδυση 0,705 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διπλασίασε την επιφάνεια πωλήσεων που διέθετε στο River West μετακομίζοντας σε νέο μεγαλύτερο χώρο.

Ικανοποιεί έτσι τη στρατηγική της για βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή, με επανατοποθέτηση του σήματος σε μεγαλύτερα καταστήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η επέκταση του River West έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία να ενισχύσει την παρουσία της στο δημοφιλές εμπορικό κέντρο που προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 5,6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το νέο κατάστημα Κωτσόβολος στο River West Open είναι πιο λειτουργικό από το προηγούμενο, που βρισκόταν στο επίπεδο -1 του mall. Διαθέτει αποθήκες, βοηθητικούς χώρους και συνολική επιφάνεια 2.414 τ.μ. έναντι 1.480 τ.μ. του προηγούμενου. Σημειώνεται ότι εντός της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει το δίκτυο των 93 καταστημάτων της με 2 νέα καταστήματα, 3 μεταστεγάσεις και 4 ανακαινίσεις στην Ελλάδα, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Ταυτόχρονα επενδύει σε νέο concept, μικρότερων καταστημάτων, με χαρτοφυλάκιο προϊόντων τεχνολογίας κατά βάση, το “K spot“. Το εγχείρημα είναι σε πιλοτικό στάδιο ενώ σχετικά πρόσφατα άνοιξε ένα νέο Κ spot στη Ρόδο μετά το πρώτο στα Ιωάννινα.

Επίσης, το επενδυτικό πλάνο υλοποιείται με βάση το χρονοδιάγραμμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, όπου άνοιξαν πρόσφατα δύο καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Στόχος της Κωτσόβολος είναι να αναπτύξει πωλήσεις πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας αποσπώντας το 35% της τοπικής αγοράς, η αξία της οποίας σήμερα υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ. Αυτό άλλωστε ανέφερε στις αρχές Ιουλίου, με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Γιάννης Βασιλάκος. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης σε νέες αγορές της περιοχής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − two =