αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα «θολή» υπόθεση: Το Facebook πήρε… κατά λάθος τις λίστες επαφών από τα emails 1,5 εκατ. χρηστών

Νέα «θολή» υπόθεση: Το Facebook πήρε… κατά λάθος τις λίστες επαφών από τα emails 1,5 εκατ. χρηστών

Καινούργια ημέρα, νέα γκάφα για τη Facebook. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι “κατά λάθος” ανέβασε στους δικούς της servers τις λίστες επαφών από τις διευθύνσεις email 1.5 εκατ. χρηστών που απλά πραγματοποίησαν login στο κοινωνικό δίκτυο. Η συλλογή αυτών των επαφών έγινε τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα η Facebook δηλώνει ότι προχωρά στη διαγραφή τους από τους servers της.

Η παρατήρηση έγινε από την ιστοσελίδα Business Insider, όταν στις αρχές του μήνα ορισμένες φορές σου ζητούσε το Facebook να πιστοποιήσεις την ταυτότητα σου εισάγοντας το password που χρησιμοποιείς για το email σου. Όσοι το δήλωσαν τους εμφανίστηκε ένα μήνυμα ότι ξεκίνησε η μεταφορά της λίστας επαφών του email στη Facebook, χωρίς πρώτα να ζητηθεί η άδεια τους.

Η Facebook δεν έχει αποκαλύψει πόσες επαφές περάστηκαν στους servers της, αλλά με μια μετριοπαθή προσέγγιση της τάξεως των 50 επαφών ανά χρήστη, αυτό θα ισοδυναμούσε με 75 εκατομμύρια επιπλέον διευθύνσεις email στους servers της για να επεκτείνει τη δικτύωση μεταξύ των χρηστών και να βελτιώσει το σύστημα προτεινόμενων φίλων.

«Τον περασμένο μήνα, σταματήσαμε να προσφέρουμε την επιλογή πιστοποίησης του λογαριασμού email για όσους χρήστες πραγματοποιούν login για πρώτη φορά στο Facebook. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε ότι γινόταν upload των επαφών τους στους servers μας κατά λάθος και υπολογίζουμε ότι αυτό συνέβη σε 1.5 εκατ. χρήστες.

Έχουμε επιδιορθώσει το πρόβλημα και ενημερώνουμε σχετικά τους χρήστες που επηρεάστηκαν. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν μοιράστηκαν με κανέναν και πλέον διαγράφονται από τους servers μας», τόνισε η εταιρία.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =