αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα επενδυτικά funds κάνουν μπάσιμο στο ελληνικό startup οικοσύστημα

Νέα επενδυτικά funds κάνουν μπάσιμο στο ελληνικό startup οικοσύστημα

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λανσαριστούν τα νέα επενδυτικά funds που θα χρηματοδοτήσουν ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας, ενδυναμώνοντας το οικοσύστημα των startups, που αποτιμάται κοντά στα 6 δισ. ευρώ, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

Την ίδια στιγμή, funds που ανακοίνωσαν τη δημιουργία τους μέσα στο 2021, πραγματοποιούν τις πρώτες τους επενδύσεις, ενώ επενδυτικά σχήματα του Equifund, που διοχετεύουν κεφάλαια στην αγορά από το 2017-2018, σχεδιάζουν τη σύσταση και δεύτερων funds, με κεφάλαια που προέρχονται τις περισσότερες φορές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) αλλά και ιδιώτες επενδυτές.

Μάλιστα, κύκλοι θεσμικών επενδυτών, κάνοντας κάποιες πρόχειρες εκτιμήσεις, θεωρούν πως τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια των funds που έχουν ήδη δημιουργηθεί αλλά και όσων θα μπορούσαν να προκύψουν από τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για σύσταση επενδυτικών σχημάτων διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital funds) από την ΕΑΤΕ, μπορεί να ανέλθουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή των 400-500 εκατ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + four =