αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα δεδομένα: Την ώρα που έπιασε φωτιά το Athenaum Palace, δικαστικοί επιμελητές το «σφράγιζαν»

Νέα δεδομένα: Την ώρα που έπιασε φωτιά το Athenaum Palace, δικαστικοί επιμελητές το «σφράγιζαν»

Μυστήριο με τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο «Athenaum Palace», στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων, με μία 24χρονη κοπέλα να νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε ΜΕΘ νοσοκομείο. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι σε δωμάτια και διαδρόμους του 1ου και του 2ου ορόφου έχουν βρεθεί υπολείμματα από μπιτόνια με καύσιμη ύλη, σεντόνια και στρώματα επίσης εμποτισμένα με καύσιμη ύλη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει ήδη να λαμβάνουν καταθέσεις από εργαζόμενους και ενοίκους του ξενοδοχείο, ενώ προσπαθούν να δουν εάν υπάρχει αξιοποιήσιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του «Athenaum Palace». Εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των εμπρηστών, τότε είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψη τους. Κατάθεση θα δώσουν τόσο οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείο -διαμένουν στη Γερμανία- όσο και οι ενοικιαστές του κτηρίου.

Όπως αναφέρει το Mixanitouxronou.gr, η ξενοδοχειακή επιχείρηση που νοικιάζει το κτίριο της Συγγρού βρισκόταν σε διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Η διαφορά τους σχετίζεται με τη μη καταβολή ενοικίων. Έτσι, την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, δικαστικοί επιμελητές μετέβησαν στο ξενοδοχείο της Συγγρού, με σκοπό να «σφραγίσουν» το ξενοδοχείο. Την ώρα που οι δικαστικοί επιμελητές βρίσκονταν στο λόμπι του ξενοδοχείου, ξέσπασε η φωτιά στον 1ο όροφο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σφράγισμα ήταν γνωστό ότι θα γίνει το πρωί της Πέμπτης και ότι οι δικαστικοί επιμελητές είχαν στα χέρια τους έγγραφη απόφαση για σφράγισμα και αλλαγή κλειδαριών και λουκέτων. Την ώρα των συνεννοήσεων για το σφράγισμα ξέσπασε η φωτιά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ένταση ανάμεσα στους επιμελητές και τους ανθρώπους του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι παρότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση εμφανιζόταν να χρωστά ενοίκια στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της επιχείρησης ήταν πληρωμένες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το προσωπικό πληρωνόταν στην ώρα του. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν πάρει περίπου 25 καταθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρόπος για να συνεχίσεις να βλέπεις τα «κρυμμένα» likes στο Instagram

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =