αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα δεδομένα: Η Microsoft θέλει να εξαγοράσει ολόκληρο το TikTok

Νέα δεδομένα: Η Microsoft θέλει να εξαγοράσει ολόκληρο το TikTok

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά ενός σημαντικού μεριδίου στην υπηρεσία TikTok της ByteDance και να αναλάβει τη λειτουργία του στις ΗΠΑ και μερικές ακόμη χώρες. Μια αναφορά, όμως, της Financial Times έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση στις συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα μεταξύ των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η FT επικαλείται δικές της πηγές εκ των έσω που κάνουν λόγο για απόπειρα εξαγοράς ολόκληρου του TikTok από τη Microsoft, με εξαίρεση την αντίστοιχη εφαρμογή – υπηρεσία με ονομασία Douyin που είναι διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας. Μια τέτοια κατάληξη θα ήταν η πιο λογική ώστε να εξαλειφθούν οι περιορισμοί που ενδεχομένως τεθούν στη χρήση του TikTok από χώρα σε χώρα, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την ίδια εμπειρία οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Με βάση το αρχικό σενάριο εξαγοράς μεριδίου, σε κάποιες χώρες θα είναι το αφεντικό η Microsoft και σε κάποιες άλλες η ByteDance, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση τόσο στους χρήστες, όσο και στις ρυθμιστικές αρχές. Άλλωστε, η Microsoft φέρεται να ισχυρίζεται πως με μια τέτοια συμφωνία θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να διαχωρίσει το TikTok από τη ByteDance και να εφαρμόσει τις δικές της δικλείδες ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξουν οι δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 από την κυβέρνηση Trump για να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σε ενδεχόμενη ολική εξαγορά του TikTok από τη Microsoft, ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε ένα τεράστιο ποσό…

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 17 =