αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα έρευνα: Το 88% των Ελλήνων που τώρα δουλεύουν remote, βλέπουν θετικά αυτό το μοντέλο

Νέα έρευνα: Το 88% των Ελλήνων που τώρα δουλεύουν remote, βλέπουν θετικά αυτό το μοντέλο

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που μπήκαν στο remote μοντέλο εργασίας, εν μέσω lockdown. Αλλά ποια είναι η γνώμη των Ελλήνων για την τηλεργασία; Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή του COVID-19» της KPMG, οι περισσότεροι βλέπουν με καλό μάτι αυτό το μοντέλο. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου του 2020 έως τις 5 Απριλίου του 2020 και αφορούσε την ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 95% του συνόλου του δείγματος απάντησαν θετικά ως προς την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα εφαρμογής των μέτρων από τις εταιρείες τους για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη νόσο COVID-19.

Το 88% των εργαζομένων που δουλεύουν από το σπίτι, αξιολογούν ικανοποιητική ή πολύ ικανοποιητική την εξ αποστάσεως εργασία ενώ το 81% των εργαζομένων έχει ήδη προσαρμοστεί στην εξ αποστάσεως εργασία, ενώ μόλις ένα 6% δηλώνει ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε αυτή τη μορφή εργασίας.

Ποσοστό 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει θετική ή πολύ θετική στάση σε πιθανή καθιέρωση της εξ αποστάσεως εργασίας ως παροχή εταιρείας ή επιλογή μορφής εργασίας. Η θετική αποδοχή φτάνει το 76% στις μικρότερες ηλικίες εργαζομένων έως 30 ετών, ενώ προοδευτικά μειώνεται έως το 56% για τους εργαζόμενους άνω των 60 ετών. Συγκρίνοντας τα διάφορα επίπεδα θέσεων των εργαζομένων, οι ιδιοκτήτες και οι Γενικοί Διευθυντές των εταιρειών διατηρούν μια πιο συντηρητική θετική στάση (62%) ενώ τα μη διοικητικά στελέχη την πιο θετική (75%).

Ποσοστό 92% των εργαζομένων που έλαβαν μεγάλη ή πολύ μεγάλη ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη δηλώνει ότι η εικόνα για την εταιρεία τους επηρεάστηκε θετικά. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν υποστηριχθεί ψυχολογικά και κοινωνικά από την εταιρεία τους αυτή τη περίοδο, είναι λιγότερο ανήσυχοι για τα οικονομικά τους και την αλλαγή στο βιοτικό τους επίπεδο σε σχέση με όσους δεν έχουν υποστηριχθεί, με το επίπεδο της ανησυχίας τους να κυμαίνεται μεταξύ 38%- 6% ανάλογα το βαθμό υποστήριξης που έλαβαν.

Η απουσία σαφών ορίων μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης (59%) και η έλλειψη αλλαγής παραστάσεων (57%) είναι αυτά που δυσκολεύουν περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξ αποστάσεως εργασία. Το 57% των μη διευθυντικών στελεχών προβληματίζονται για αλλαγή στην οικονομική τους κατάσταση και το βιοτικό τους επίπεδο, τον ίδιο προβληματισμό τον έχει μόνο το 48% των κατόχων μη διοικητικών θέσεων. Το 72% των κατόχων διευθυντικών θέσεων προβληματίζονται για την παγκόσμια οικονομία, στους εργαζόμενους που δεν έχουν διοικητικές ευθύνες το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 61% των εργαζομένων που δεν έχουν διοικητική θέση εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 19 =