αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα έρευνα δείχνει ότι το 85% των smartphone παγκοσμίως, έχει λογισμικό Android

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 85% των smartphone παγκοσμίως, έχει λογισμικό Android

Την απόλυτη κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android στον mobile κόσμο πιστοποιούν οι μετρήσεις από την εταιρεία έρευνας αγορών IDC.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC για το πρώτο τρίμηνο του 2017, το Android άφησε πίσω του το 81.4% που κατείχε και άγγιξε το 85% σε μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, με την μέση τιμή πώλησης μίας Android συσκευής να υπολογίζεται γύρω στα 220 ευρώ. Η τιμή αυτή εκτιμάται ότι θα πέσει και άλλο μέχρι το 2021, όπου δεν αποκλείεται να πέσει και κάτω από το φράγμα των 200 ευρώ.

Η Apple με το iOS κατέχει το 14.7% της αγοράς, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το 18.2% που κατείχε κατά τη διάρκεια του περασμένου τριμήνου. Αναμένεται η παρουσίαση νέων μοντέλων iPhone να ανεβάσει τα ποσοστά της Apple, περίπου στο τέλος του έτους. Ο μεγάλος χαμένος, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, είναι το Windows Phone, το οποίο έχει πλέον μερίδιο αγοράς 0.1%, είναι δηλαδή σχεδόν ανύπαρκτο στην αγορά.

Αναφορικά με τους κατασκευαστές, η Huawei φαίνεται να εξαργυρώνει τα οφέλη από την παρουσίαση μίας ευρείας γκάμας συσκευών, αφού κατάφερε να αποστείλει 34.6 εκατομμύρια συσκευές στην αγορά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, ενώ σε άνοδο βρίσκεται τόσο η Oppo, με το R9s να σημειώνει σημαντικές πωλήσεις, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Vivo, με το X9 στην Ινδία. Η Samsung κατείχε το πρώτο τρίμηνο του έτους μερίδιο 23.3% της αγοράς, ούσα η πρώτη δύναμη ανάμεσα στους κατασκευαστές.

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 15 =