αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέα έρευνα: Αυτή είναι η φθηνότερη πόλη για να κάνεις business

Νέα έρευνα: Αυτή είναι η φθηνότερη πόλη για να κάνεις business

Αν σκέφτεσαι να κινηθείς επιχειρηματικά εκτός Ελλάδας, τότε η παρακάτω λίστα σε ενδιαφέρει. Είναι οι πιο φθηνές πόλεις για να δραστηριοποιηθείς επιχειρηματικά.

Μελέτη που έτρεξε παγκοσμίως η Utility Bidder, μέτρησε το πόσο κοστίζουν οι βασικές δαπάνες μιας επιχείρησης, υπολογίζοντας ως βασικές παραμέτρους το ύψος του μέσου μισθού, το μέσο ενοίκιο, το κόστος ενέργειας, παροχής internet και τηλεπικοινωνιών αλλά και της φορολογίας, προκειμένου να καταλήξει στη λίστα με τις φθηνότερες πόλεις για να λειτουργήσει κανείς μια επιχείρηση.

Η μελέτη καλύπτει πόλεις σε χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ και εκτείνεται σε όλες τις ηπείρους, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Ως φθηνότερη πόλη – ανάμεσα σε 70 παγκοσμίως που συμπεριέλαβε η μελέτη- αναδείχθηκε η Βουδαπέστη, η οποία αν και δεν έχει το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος (17,316 ευρώ ετησίως) κερδίζει στα σημεία λόγω της πολύ χαμηλής φορολογίας (συντελεστής 9%), του ενοικίου γραφείων (37,20 ευρώ ετησίως ανά τ.μ.), και των λογαριασμών για ηλεκτρισμό και internet.

Στη 2η θέση βρίσκεται η Πράγα, και ακολουθούν Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Ελσίνκι, που κλείνουν τη 5άδα. Στην έκτη θέση αναδεικνύεται η Πόλη του Μεξικού, ενώ στην 7η θέση βρίσκεται η πραγματική έκπληξη, καθώς την καταλαμβάνει η Βαλένθια, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας στον αναπτυγμένο Βορά της χώρας! Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μπέλφαστ, η Μάλαγα και τέλος το Τελ Αβίβ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + sixteen =