αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜ&S: Ένας γίγαντας ανακοίνωσε ζημίες για πρώτη φορά σε 94 χρόνια

Μ&S: Ένας γίγαντας ανακοίνωσε ζημίες για πρώτη φορά σε 94 χρόνια

Ζημίες, για πρώτη φορά στην ιστορία 94 ετών από την ίδρυσή της, παρουσίασε η Marks & Spencer, καθώς η κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού έχει επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις. Στο εξάμηνο έως τις 26 Σεπτεμβρίου, η M&S ανακοίνωσε ζημίες 87,6 εκατ. στερλινών(97,23 εκατ. ευρώ), έναντι κερδών, ύψους 158,8 εκατ. στερλινών του αντίστοιχου εξαμήνου ένα χρόνο πριν.

Παρά τις ζημίες, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής αλυσίδας ειδών ένδυσης, Στιβ Ρόου, ανέφερε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας «ήταν πολύ καλύτερες από ό,τι φαινόταν δυνατό». Τον Αύγουστο, η M&S είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα της M&S στο εξάμηνο υποχώρησαν στα 4,09 δισ. στερλίνες, καταγράφοντας πτώση 15,8%, γεγονός που αποδίδεται στις μειωμένες πωλήσεις ειδών ένδυσης και σπιτιού. Ειδικότερα, οι πωλήσεις ρούχων επηρεάσθηκαν από τα Lockdowns και την επιθυμία για πιο πρόχειρα ρούχα, όπως ανέφερε η εταιρεία. Για παράδειγμα, στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις ενδυμάτων σε καταστήματα σε κεντρικά σημεία στα αστικά κέντρα ήταν μειωμένες κατά 53%. 

Η M&S αναμένει ανάκαμψη της ζήτησης για πιο επίσημα ρούχα.

Σε μια αισιόδοξη εξέλιξη, η M&S διαπιστώνει ισχυρή ανάπτυξη της κοινοπραξίας Ocado Retail, που άρχισε από τον Σεπτέμβριο τις διανομές τροφίμων M&S. Οι πωλήσεις της κοινοπραξίας ήταν αυξημένες 47,9%, ενώ βελτιωμένη ήταν και η κερδοφορία. 

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =