αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜύκονος: Το ξενοδοχείο που αγόρασαν οι Άραβες έναντι 19 εκατ. ευρώ

Μύκονος: Το ξενοδοχείο που αγόρασαν οι Άραβες έναντι 19 εκατ. ευρώ

Τρίτο ξενοδοχείο στη Μύκονο, και μάλιστα σε λειτουργία, αποκτούν συμφέροντα που συνδέονται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το πεντάστερο ξενοδοχείο Kensho Psarou, ιδιοκτησίας της Notion Ανάπτυξη Ακινήτων, πουλήθηκε στη Monterock International έναντι 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. αφορούν ανάληψη δανεισμού από τη νέα ιδιοκτήτρια και τα άλλα 14 εκατ. τίμημα τοις μετρητοίς προς τη Notion.

Τα ίδια αραβικά κεφάλαια συνδέονται με τα δύο projects στις περιοχές Καλαφάτη και Καραπέτη της Μυκόνου που αφορούν την ανάπτυξη των υπερπολυτελών συγκροτημάτων One & Only και Aman αντίστοιχα, σε δύο επενδύσεις που αθροιστικά εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Monterock International, το όχημα που πραγματοποιεί την εξαγορά, συμμετέχει και ο Ελληνας επιχειρηματίας Π. Στάθης και κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε συνεργασία με την Investment Corporation of Dubai (ICD). Η ICD είναι μια επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται το κρατικό fund του εμιράτου του Ντουμπάι και υλοποιεί στρατηγικές επενδύσεις διεθνώς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − twelve =