αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει ποτέ γνώμη»: 7 σοφές φράσεις από τον Richard Branson

«Μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει ποτέ γνώμη»: 7 σοφές φράσεις από τον Richard Branson

Πριν μερικές ημέρες τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, με την πτήση που έκανε προς το διάστημα. Μέσα στο σκάφος που έφτιαξε η δική του εταιρία. Μιλάμε φυσικά για τον Richard Branson.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος, χτίζοντας τον κολοσσό που λέγεται Virgin Group. Σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 400 εμπορικά brands αξίας 5 δισ. ευρώ, υπό την ομπρέλα της υπερ-επιχείρησης Virgin Group.

Μάλιστα ξεκίνησε με ελάχιστα χρήματα και σε πολύ μικρή ηλικία. Ο Branson ξεκίνησε το πρώτο του project, το Student Magazine, στα 16 του, με μόλις 500 Λίρες. Ήταν ένα νεανικό περιοδικό, το οποίο δημιουργούσε ο ίδιος και το πουλούσε στο σχολείο του. «Ήμουν μόνο 16 ετών όταν έβγαλα το περιοδικό, και δεν είχα πολλά χρήματα» εξηγεί.

Όντως, το περιοδικό κατάφερε να φιλοξενήσει συνεντεύξεις μερικών μεγάλων ονομάτων της εποχής. Ωστόσο δεν κατάφερε να αναπτυχθεί. Αν ο Branson είχε επιμείνει στο αρχικό σχέδιο, πιθανότατα θα είχε βρεθεί «εκτός παιχνιδιού». Αντί για αυτό, επέλεξε να είναι πιο ευέλικτος, και να μπει σε ένα πεδίο στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Ξεκίνησε μια εταιρία η οποία έστελνε μουσικούς δίσκους μέσω ταχυδρομείου, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το ξεκίνησε αρχικά έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το περιοδικό του. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το περιοδικό μπορεί να μην «εκτοξεύτηκε» ποτέ, ωστόσο ο ίδιος πήρε πολύτιμη εμπειρία από το πεδίο της μουσικής και στη συνέχεια ίδρυσε την Virgin Records. Μια εταιρία που σήμερα αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής του, ο Branson έχει πει και αρκετές σοφές φράσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για εμάς τους υπόλοιπους. Το It’s Possible παραθέτει 7 φράσεις του.

1# Μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει ποτέ γνώμη.

2# Δεν μαθαίνεις να περπατάς, ακολουθώντας τους κανόνες. Μαθαίνεις με το να δρας και να πέφτεις ξανά και ξανά.

3# Σεβασμός είναι το πως συμπεριφέρεσαι στον κάθε ένα, όχι μόνο σε αυτούς που θες να εντυπωσιάσεις.

4# Το ρητό λέει πως οι γενναίοι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα, αλλά οι επιφυλακτικοί δεν ζουν καθόλου. Τα ρίσκα είναι που κάνουν την διαφορά.

5# Η απειρία είναι ένα πλεονέκτημα. Αποδέξου το.

6# Αν μπορούσα να πω κάτι στον 10χρονο εαυτό μου, θα ήταν μια απλή υπενθύμιση ότι το να είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει ότι είσαι ελαττωματικός. Δεν σημαίνει ότι είσαι τεμπέλης ή ηλίθιος.

7# Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί, ξεκινήστε από την αρχή: φτάστε εκεί εγκαίρως. Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική συνάντηση, μια πτήση ή ένα ραντεβού, είναι σημαντικό να είστε εκεί όταν λέτε ότι θα είστε εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 17 =