αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜόλις 6 μήνες με αναστολή επιβλήθηκαν στον απατεώνα έμπορο μεταχειρισμένων ΙΧ- Ποιο είναι το «κόλπο» για να γλυτώνει

Μόλις 6 μήνες με αναστολή επιβλήθηκαν στον απατεώνα έμπορο μεταχειρισμένων ΙΧ- Ποιο είναι το «κόλπο» για να γλυτώνει

Πίσω από το νομοθετικό κενό «κρύφτηκε» ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ ο οποίος συνεχίζει να εξαπατά καταναλωτές με τις ευλογίες του…κράτους

Με μια αστεία ποινή, 6 μήνες με αναστολή, καταδικάστηκε ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων ο οποίος έχει εξαπατήσει εκατοντάδες καταναλωτές και συνεχίζει να εξαπατά καθώς το «κόλπο» του φαίνεται πως εξαπάτησε μέχρι και τους δικαστές!

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr ο επιτήδειος επαγγελματίας βαθύς γνώστης της ελληνικής νομοθεσίας λόγω των συνεχών παρουσιών του στις δικαστικές αίθουσες κατάφερε ακόμη μία φορά να ξεφύγει από τις βαριές ποινές εξαιτίας ενός κόλπου που έχει στήσει και όπως αποδείχθηκε είναι αρκετό για να αθωώνεται από τους δικαστές.

Ειδικότερα ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων λίγο πριν τα δικαστήρια καλεί σε συμβιβασμό τα θύματά του ώστε να γλιτώσει από περαιτέρω περιπέτειες δίνοντάς τους «ψίχουλα» σε σχέση με εκείνα που του έχουν καταβάλει οι πελάτες του.

Αν υποθετικά ένα θύμα καταναλωτής έχει αγοράσει ένα αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα από τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων και το ανακαλύψει εκείνος εξαντλεί κάθε όριο υπομονής που μπορεί να έχει το θύμα του και λίγο πριν το δικαστήριο τον καλεί και του προτείνει να του επιστρέψει το αυτοκίνητο με τα γυρισμένα χιλιόμετρα δίνοντάς του μέρος των χρημάτων που έχει καταβάλει ο καταναλωτής.

Με αυτό τον τρόπο ο επιτήδειος επαγγελματίας καταφέρνει να έχει κερδίσει χρήματα από το αυτοκίνητοπου έχει πουλήσει το οποίο και του επιστρέφεται καθώς δίνει πολύ λιγότερα χρήματα στους καταναλωτές.

Παράλληλα όμως βάζει τους καταναλωτές που συμβιβάζονται να υπογράφουν ένα χαρτί πως δεν έχουν καμία άλλη οικονομική απαίτηση από τον επιτήδειο έμπορο και με αυτό το χαρτί το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν υπάρχει απάτη και αθωώνει τον επιτήδειο έμπορο!

Σε αυτό το σημείο απιδεικνύεται πως η ελληνική δικαιοσύνη είναι «τυφλή» καθώς αντί να στριμώξει αυτεπάγγελτα τον επιτήδειο έμπορο ώστε να προστατεύσει την κοινωνία και άλλα υποψήφια θύματα απλά τον αθωώνει εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει απάτη!

Σε πρόσφατο δικαστήριο ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων οδηγήθηκε αυτεπάγγελτα στις δικαστικές αίθουσες από τον Εισαγγελέα αλλά όπως αποδείχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των παθόντων είχαν εισπράξει πίσω μέρος των χρημάτων που είχαν καταβάλει για την απόκτηση κάποιων αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα και οι δικαστές αποφάσισαν απλά ότι δεν υπάρχει… απάτη!

Ωστόσο ένας εκ των παθόντων δεν έλαβε πίσω μέρος των χρημάτων του με αποτέλεσμα να καταφέρει την καταδίκη του επιτήδειου εμπόρου για μόλις 6 μήνες με αναστολή!

Δικηγορικοί κύκλοι επισημαίνουν στο NewsAuto.gr πως η επόμενη υπόθεση που θα έχει ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων μπορεί να απενεργοποιήσει την αναστολή των 6 μηνών και να μετατραπεί σε ποινή!

Επίσης ο επιτήδειος έμπορος μπορεί να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση αλλά εγκυμονεί ο κίνδυνος να μετατραπεί σε ποινή και μάλιστα αυξημένη καθώς εκκρεμούν πολλά δικαστήρια ακόμη εναντίον του…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =