αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μόλις 3 αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα»: Τρεις απρόσμενοι λόγοι για τους οποίους ο Jeff Bezos είναι πάντα παραγωγικός

«Μόλις 3 αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα»: Τρεις απρόσμενοι λόγοι για τους οποίους ο Jeff Bezos είναι πάντα παραγωγικός

Πως καταφέρνει, άραγε, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου να είναι πάντα παραγωγικός; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Jeff Bezos έχει δομήσει τις δικές του συνήθειες και πρακτικές. Με αποτέλεσμα να καταφέρνει να είναι παραγωγικός, παρά το χαοτικό πρόγραμμα του. Εδώ και χρόνια, καταφέρνει να διαχειρίζεται έναν γίγαντα δισεκατομμυρίων όπως είναι η Amazon.

Όπως έχει πει ο ίδιος κατά καιρούς, έχει το δικό του τρόπο για να διαχειρίζεται τον χρόνο. Εδώ είναι 3 απρόσμενες πρακτικές που χρησιμοποιεί.

1# Αρκετός ύπνος. Οι μελέτες έχουν δείξει εδώ και χρόνια, ότι ο καλός ύπνος μας βοηθά να σκεφτόμαστε καθαρά, να θυμόμαστε τις πληροφορίες και να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις. Ο Bezos το γνωρίζει πολύ καλά. Και φροντίζει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. «Σκέφτομαι καλύτερα, έχω περισσότερη ενέργεια, και η διάθεσή μου είναι καλύτερη» εξηγεί.

2# Δεν προγραμματίζει meetings πριν τις 10 το πρωί. Σε αντίθεση με άλλα στελέχη υψηλής τεχνολογίας που ξεκινούν τη δουλειά μόλις χαράξει ο ήλιος, ο Bezos λέει ότι του αρέσει να «ξοδεύει» το πρωί διαβάζοντας εφημερίδα, πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ και τρώγοντας πρωινό με τα παιδιά του. Χαλαρώνει και παίρνει ενέργεια. Τα meetings ορίζονται για πιο μετά.

3# Μόλις 3 αποφάσεις ανά ημέρα. «Εάν έχω τρεις καλές αποφάσεις την ημέρα, αυτό είναι αρκετό», λέει ο Bezos. Το ζητούμενο είναι να παίρνεις καλές και γρήγορες αποφάσεις. Ο ιδρυτής της Amazon έχει μια ομάδα γύρω του που τον βοηθά. Έτσι ο ίδιος εστιάζει μόνο στα σημαντικά, και δεν «χάνεται» μέσα στο βαρύ πρόγραμμα του. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως όταν παίρνουμε πολλές αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα, από ένα σημείο και μετά δεν είμαστε αποδοτικοί και κάνουμε λάθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 2 =