αρχικηVIRALΜυστηριώδες σήμα από το διάστημα, έρχεται κάθε 16 ημέρες

Μυστηριώδες σήμα από το διάστημα, έρχεται κάθε 16 ημέρες

Ένα μυστηριώδες “φαινόμενο”, 500 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, έχει σαστίσει την επιστημονική κοινότητα καθώς “στέλνει σήματα” κάθε 16 ημέρες.

Οι ερευνητές δεν έχουν αποκρυπτογραφήσει ακόμα τι προκαλεί το φαινόμενο, αλλά έχει αναγνωριστεί ως το πρώτο σταθερό μοτίβο ραδιοκυμάτων από το βαθύ διάστημα.

Τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα ραδιοκύματα επαναλαμβάνουν την δραστηριότητά τους κάθε 16 μέρες υποκινώντας τις υποψίες πως κάτι ή κάποιος τα ελέγχει. Συγκεκριμένα, η έρευνα εκπονήθηκε από τον Dongzi Li και τους συνεργάτες του και βασίστηκαν σε δεδομένα που συνέλεξαν από το τηλεσκόπιο CHIME του Πανεπιστημίου British Columbia.

Όπως κατέγραψαν εκπέμπονται 1 με 2 ραδιοκύματα την ώρα σταθερά για 4 ημέρες και μετά ακολουθεί σιωπή 12 ημερών.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 100 τύποι ραδιοκυμάτων όμως κανένα από αυτά δεν είχε παρουσιάσει σταθερή συχνότητα εμφάνισης.

Σύμφωνα με το ScienceNews, τα ραδιοκύματα που προσφάτως εντοπίστηκαν προέρχονται από έναν γαλαξία που βρίσκεται 500 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Ο Dunkan Lorimer, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια στο Morgantown ανέφερε: “Αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Είναι πιθανό να μας οδηγήσει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατεύθυνση σχετικά με την προέλευση των ραδιοκυμάτων”.

Βάσει των μέχρι τώρα υποθέσεων τα συγκεκριμένα ραδιοκύματα μπορεί να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από κάποιο αστέρι ή μια μαύρη τρύπα.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − ten =