αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπόνους 35 εκατ. ευρώ για τους δημοσίους υπάλληλους

Μπόνους 35 εκατ. ευρώ για τους δημοσίους υπάλληλους

Κονδύλι 35 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Εσωτερικών για μπόνους στους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους στο Δημόσιο φέτος.

Αυτό ανέφερε χθες ο ΥΠΕΣ, Μάκης Βορίδης κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου του θέμα το “σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης, και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα”.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μηχανισμό αποτίμησης της ειδικότερης συνεισφοράς εκάστου εργαζομένου στην υπηρεσιακή δομή.

Oι εργαζόμενοι οι οποίοι θα μπορούσαν να πάρουν μπόνους (σ.σ. έως 15% του βασικού μισθού τους σε ετήσια βάση) είναι εκείνοι που απασχολούνται στα ακόλουθα πεδία και θα είναι πιο αποδοτικοί:

-Στην εφαρμογή των Ετησίων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων

– Στα έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα εκδίδονται Κοινές Υπουργικές Αποφάσεων Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού

-Στην λοποίηση δημοσιονομικών στόχων.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται οικονομική ανταμοιβή:

– 20 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή των ετήσιων σχεδίων Δράσης των Υπουργείων.

– 10 εκατ. ευρώ για τα έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

– 5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση δημοσιονομικών στόχων.

Με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης καθορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον ανταμοιβή.

Η αρχή θα γίνει με τα μπόνους στους υπαλλήλους που απασχοληθούν στα έργα υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι υπάλληλοι αυτοί θα ανέλθουν κοντά στους 6.000.

Να σημειωθεί πως όλος ο παραπάνω μηχανισμός παροχής μπόνους στους υπαλλήλους οι οποίοι δραστηριοποιηθούν στους παραπάνω άξονες (ταμείο ανάκαμψης, δημοσιονομικοί στόχοι, σχέδια δράσης υπουργείων) αποτελεί πιλοτική εφαρμογή.

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έλθει νομοθετικό πλαίσιο για ένα μηχανισμό μπόνους το οποίο θα αφορά όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δημοσίου (και όχι μόνο εκείνους των παραπάνω πεδίο όπως θα ισχύσει με το πιλοτικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει φέτος), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ΥΠΕΣ χθες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 11 =