αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπορούν τα περίπτερα να πωλούν αλκοόλ μετά τις 12 το βράδυ; Τι πραγματικά ισχύει τώρα

Μπορούν τα περίπτερα να πωλούν αλκοόλ μετά τις 12 το βράδυ; Τι πραγματικά ισχύει τώρα

Είναι σαφές πως η κατανάλωση αλκοόλ από τα περίπτερα της χώρας μετά τις 12 το βράδυ επιτρέπεται από τις 28 Αυγούστου και έπειτα, καθώς η ΠΝΠ που εξεδόθη την ημερομηνία αυτή τα εξαιρεί από το σχετικό μέτρο, δήλωσε στο iEidiseis ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων Θεόδωρος Μάλλιος.

Αναφερθείς στη σύγχυση που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα γύρω από την απαγόρευση προμήθειας αλκοολούχων μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχές της χώρας, ο κ. Μάλλιος παραδέχθηκε πως ακόμη και οι επαγγελματίες «δεν ήταν σίγουροι πριν τις 28 του μήνα».  Η διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε στην προηγούμενη ΠΝΠ «οδήγησε ορισμένους να μην πωλούν και άλλους να λαμβάνουν το ρίσκο», ενώ «οι απόψεις διίσταντο ακόμη και μεταξύ των νομικών» στους οποίους αποτάθηκαν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Επί του παρόντος, ωστόσο, και μέχρι νεοτέρας, καθώς η ΠΝΠ της 28/8 λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου, «είναι φανερό πως επιτρέπεται η πώληση αλκοολούχων από τα περίπτερα και μετά τα μεσάνυχτα», γεγονός για το οποίο «ενημερώσαμε ήδη τον κλάδο», ανέφερε ο κ. Μάλλιος.

Ο ίδιος εξέφρασε, τέλος, την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα ΜΜΕ αναφέρονται στους υπαίτιους της μετάδοσης του κορονοϊού, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει νέα μέτρα που θα επιβάρυναν τα περίπτερα τα οποία – πρόσθεσε – ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 9 =