αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπορεί το Academy Gardens να «ναυάγησε», αλλά έρχονται τα «big boxes» από την Hines στον ίδιο χώρο

Μπορεί το Academy Gardens να «ναυάγησε», αλλά έρχονται τα «big boxes» από την Hines στον ίδιο χώρο

Mπορεί το φιλόδοξο project των 300 εκατ. ευρώ από τα επενδυτικά κεφάλαια της Blackrock για τον πολυχώρο Αcademy Gardens να αποτελεί πλέον παρελθόν, στο ακίνητο ωστόσο της Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο έχει περάσει κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου την τελευταία δεκαετία, δρομολογείται ήδη η νέα επένδυση από τους νέους ιδιοκτήτες, την Hines.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτικός οίκος που πρωτοέγινε γνωστός στη χώρα μας όταν από κοινού με την Henderson Park απέκτησαν το σημερινό Grand Hyatt (πρώην Athens Ledra) της λεωφόρου Συγγρού, εξασφάλισε το «πράσινο φώς» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά τους νέους εμπορικούς χώρους υπό τη μορφή «big boxes» στο ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Κηφισού, Ηρούς και Αντιγόνης. Το ΚΑΣ ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για την ανέγερση των εμπορικών χώρων που θα περιλαμβάνουν και ανοικτό χώρο στάθμευσης στην οροφή του ισογείου, ενώ στους όρους που τέθηκαν από το Συμβούλιο είναι να τροποποιηθούν τα σχέδια που αφορούν την είσοδο του parking, η οποία θα πρέπει να μεταφερθεί στη λεωφόρο Κηφισού ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακή επιβάρυνση των οδών που περιβάλλουν το ακίνητο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο εμπορικό συγκρότημα, στην έκταση που φιλοξενούσε παλιά και μονάδα του «Μουζάκη», έχει ήδη «κλείσει» χώρους η γνωστή αλυσίδα Leroy Μerlin στο πλαίσιο της στρατηγικής της για περαιτέρω επέκταση στην ελληνική αγορά, ενώ επαφές πραγματοποιούνται και με άλλες αλυσίδες, μεταξύ των οποίων και η Lidl. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο «τρέχει» η διαδικασία και για τους κατασκευαστές που θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου με τη short list να περιλαμβάνει δύο από τα πλέον γνωστά ονόματα της εγχώριας αγοράς, εισηγμένο και μή.

Ως προς το ύψος της επένδυσης, αυτό φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, με επιπλέον το κόστος της αγοράς του ακινήτου, το οποίο ωστόσο, η αγορά- δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της Hines- τοποθετεί στα πέριξ των 7 εκατ. ευρώ, νούμερο υποπολλαπλάσιο σε σύγκριση με τα κεφάλαια που είχε διαθέσει το επενδυτικό «όχημα» της Blackrock.

Από την πλευρά της Hines, η νέα επένδυση φαίνεται ότι τη βάζει πιο δυνατά στο παιχνίδι όσον αφορά την αγορά επαγγελματικών ακινήτων της Αθήνας, μετά και την έτερη επένδυση που ολοκλήρωσε ο όμιλος στο πρώτο τρίμηνο του 2019 για την αγορά ενός από τα πιο εμβληματικά και γνωστά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 23 που στεγάζει τις Πρεσβείες της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας.

Με έτος ίδρυσης το 1957 στην Αμερική, η Hines έχει αυτή την στιγμή παρουσία σε 214 πόλεις σε 24 χώρες. Αυτή την στιγμή, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 120,6 δισ. δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων και των κεφαλαίων για λογαριασμό τρίτων), ενώ έχει υπό ανάπτυξη αυτή την στιγμή 128 projects σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, ιστορικά, ο όμιλος έχει αποκτήσει, αναπτύξει ή ανακατασκευάσει 1.348 ακίνητα, ενώ το χαρτοφυλάκιο της τώρα περιλαμβάνει συνολικά 512 ακίνητα. Στην Ευρώπη, η Hines άρχισε να δραστηριοποιείται το 1991 κι έχει αναπτύξει έκτοτε την ευρωπαϊκή της πλατφόρμα, έχοντας παρουσία σε 55 πόλεις σε 13 χώρες. Το ευρωπαϊκό της χαρτοφυλάκιο υπό διαχείριση αντιστοιχεί σε κεφάλαια ύψους 16,7 δισ. δολαρίων στη Δανία, την Φινλανδία, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πολωνία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − two =