αρχικηVIRAL«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας»: 10+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την Coca Cola

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας»: 10+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την Coca Cola

Είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πιο διάσημα brands στον κόσμο. Η Coca Cola. Με πολλούς μύθους και αλήθειες να την συνοδεύουν. Εχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της.

Η αμερικανική μάρκα είναι αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο και πωλείται σε περισσότερες από 200 χώρες.

Αλλά τώρα θα δούμε τα… μυστικά της. Εδώ είναι 11 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για την Coca Cola.

1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη “OK”.

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

3. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

4. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες.

6. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

7. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

8. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα “Hazardous Material”, που σημαίνει “Υλικό Υψηλού Κινδύνου”.

9. Υπάρχουν μόνο δυο χώρες στον πλανήτη όπου δεν πωλούνται προϊόντα της Coca Cola: Στην Κούβα και τη Βόρεια Κορέα.

10. Η Coca Cola ευθύνεται για την εικόνα που έχουμε όλοι για τον Άγιο Βασίλη σήμερα. Η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε να διαφημίζει τα προϊόντα της τα Χριστούγεννα του 1920 προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις της. Μάλιστα, χρησιμοποίησε πολλές φωτογραφίες, όμως καμία δεν αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλή. Μέχρι που το 1931 ο Haddon Sundblom έφτιαξε ένα σκίτσο με τον Άγιο Βασίλη ντυμένο στα χρώματα της Coca Cola, δηλαδή κόκκινο-άσπρο.

11. H Coca Cola είναι το πρώτο αναψυκτικό που «ταξίδεψε» στο διάστημα. Μάλιστα, οι αστροναύτες έχουν το δικό τους κουτάκι αναψυκτικού το οποίο και λέγεται Coca Cola Space Can.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + twelve =