αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορεί η Apple να εξαγοράσει το Netflix; Αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί. Και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το κάνει

Μπορεί η Apple να εξαγοράσει το Netflix; Αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί. Και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το κάνει

Σύμφωνα με τους αναλυτές Jim Suva και Asiya Merchant, οι πιθανότητες να υπάρξει εξαγορά του Netflix από τον γίγαντα Apple είναι πραγματικά πολύ υψηλές. Συγκεκριμένα οι ειδικοί αποδίδουν 40% η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών να εξαγοράσει πλειοψηφικό μέρος ή και ολόκληρο το Netflix με τα χρήματα που μάλλον ετοιμάζεται να φέρει στις ΗΠΑ από το εξωτερικό.

Όλο αυτό έχει ξεκινήσει από τις νέες πληροφορίες που θέλουν τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, να ετοιμάζει ένα καινούριο σύστημα για τις Αμερικανικές πολυεθνικές, το οποίο θα τους απαλλάξει από φορολογικές επιβαρύνσεις με αντάλλαγμα την προσκόμιση όλων των οικονομικών αποθεμάτων τους, εντός των συνόρων. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες εταιρίες που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, η Apple πρόκειται να επωφεληθεί από αυτή την κίνηση καθώς θα φορολογηθεί μόνο 10% επί του συνολικού ποσού.

Για έναν κολοσσό όπως η Apple η οποία φυλάει πάνω από το 90% των συνολικών εσόδων της σε περιοχές εκτός των ΗΠΑ, το να μετακινήσει αυτά τα λεφτά εντός θα της δώσει τη δυνατότητα να κάνει επιχειρηματικές κινήσεις πιο εύκολα από πριν, αφού το ρευστό θα είναι άμεσα διαθέσιμο. Φημολογείται πως η συνολική περιουσία σε χρήματα που κατέχει η Apple αυτή τη στιγμή αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των $252 δις, το οποίο μετά από το ακόμα θεωρητικό 10% θα πέσει στα $220 δις.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η εταιρία θα χρειαστεί μόνο το ένα τρίτο από όλη αυτή τη περιουσία για να εξαγοράσει εξ’ ολοκλήρου το Netflix. Εδώ να τονίσουμε πως όλο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια λογική θεωρία των ειδικών του χώρου, ωστόσο δεν θεωρείται απίθανη κίνηση για την Apple, καθώς αυτή προσπαθεί να κυριαρχήσει στον χώρο της τεχνολογίας και της ψηφιακής διασκέδασης.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 2 =