αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για την εταιρία;»: Αν πεις αυτές τις 4 φράσεις σε μια job interview, μην περιμένεις να προσληφθείς

«Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για την εταιρία;»: Αν πεις αυτές τις 4 φράσεις σε μια job interview, μην περιμένεις να προσληφθείς

Ωραία, έστειλες το βιογραφικό σου για την θέση που τόσο θες. Και έλαβες κλήση για μια συνέντευξη. Ναι, αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Ένα θετικό σημάδι ότι η άλλη πλευρά «κάτι έχει δει» σε εσένα. Ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν πήρες ακόμα την θέση. Μην ξεχνάς ότι η εταιρία πιθανότατα έχει καλέσει και άλλους υποψήφιους για να περάσουν επίσης από συνέντευξη.

Για να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει να πας στο «δωμάτιο» όσο πιο καλά προετοιμασμένος μπορείς. Και να αποφύγεις τα λάθη. Εκεί θα εστιάσουμε τώρα. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 4 φράσεις που δεν πρέπει να πεις σε μια job interview. Σε αντίθετη περίπτωση μάλλον δεν θα είσαι εσύ αυτός που θα πάρει την θέση.

1# «Δεν μου άρεσε το προηγούμενο αφεντικό μου». Ποτέ μην μιλάτε άσχημα για ένα πρώην αφεντικό, όσο άσχημη κι αν ήταν η εμπειρία που είχατε. Όταν σας ρωτήσουν γιατί αφήσατε μια δουλειά, είναι ΟΚ να παραδεχτείτε ότι δεν ταίριαζε η θέση σε εσάς και εσείς στην θέση. Αλλά χρειάζεται προσοχή στην περιγραφή που θα κάνεις. Είναι ακόμα πιο safe να πείτε ότι ανακαλύψατε το πάθος σας και θελήσατε να κάνετε μια αλλαγή καριέρας. ‘Η ότι ψάχνετε για κάτι πιο challenging. Είναι επίσης καλό να αναφέρετε τουλάχιστον ένα πράγμα που μάθατε από την προηγούμενη δουλειά σας που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε στον ρόλο για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση.

2# «Σε 5 χρόνια θα ήθελα να είμαι στη θέση σας». Μην νομίζετε ότι το πιθανό αφεντικό σας θα κολακευτεί από αυτήν την απάντηση. Και ακόμα κι αν βρίσκεται σε εντυπωσιακό επίπεδο στην καριέρα του, μπορεί να υποθέσει ότι φαντάζεστε ότι θα βρίσκεστε εκεί που βρίσκεται, αλλά σε διαφορετική εταιρεία. Αυτό δείχνει έλλειψη δέσμευσης. Αντ ‘αυτού, σκιαγραφήστε πιθανούς τρόπους με τους οποίους πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπτυχθείτε μέσα στον Οργανισμό. Και φυσικά περιέγραψε το πως θα βοηθήσεις την εταιρία, με τα skills που έχεις.

3# «Το μεγαλύτερο ελάττωμα μου, είναι η τελειομανία μου». Κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε αυτή η απάντηση είναι ουσιαστικά ένας άλλος τρόπος να πούμε: «Είμαι πολύ αδύναμος για να… παραδεχτώ αδυναμίες». Είναι καλό να δώσεις μια πιο ειλικρινή απάντηση. Μια καλή επιλογή είναι να παραθέσεις μερικά skills στα οποία θεωρείς ότι χρειάζεσαι βελτίωση- και πρόσεξε αυτά τα skills να μην συνδέονται άμεσα με την θέση που ζητάς. Ειναι επίσης χρήσιμο να εξηγήσεις ότι είσαι πάντα ανοιχτός στο να βελτιωθείς και να μάθεις νέα πράγματα, μέσα από online μαθήματα, σεμινάρια κ.α.

4# «Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για την εταιρία;». Ναι αυτή είναι μία φράση που λέμε συχνά στις συνεντεύξεις. Αλλά γιατί είναι κακή; Ο εργοδότης/HR Manager αφιέρωσε χρόνο για να δει το βιογραφικό σου και να εξετάσει το background σου. Και μάντεψε: Περιμένει από εσένα να έχεις κάνει το ίδιο για την εταιρία. Με την παραπάνω ερώτηση δείχνεις απροετοίμαστος. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να κάνεις μερικές πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Αλλά αν φανεί ότι δεν ξέρεις ούτε τα βασικά στοιχεία για την εταιρία στην οποία θες να εργαστείς, μάλλον θα κάνεις κακή πρώτη εντύπωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =