αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπορείς να φορτίσεις πιο γρήγορα το κινητό σου με ένα fast charging app;

Μπορείς να φορτίσεις πιο γρήγορα το κινητό σου με ένα fast charging app;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, έχουν ένα smartphone και μάλιστα το χρησιμοποιούν πολλές ώρες την ημέρα. Δεδομένου ότι κανένας δεν θα ήθελε να μείνει χωρίς το smartphone του για πολλή ώρα, είναι σημαντικό να υπάρχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Ωστόσο, εάν δεν διαθέτετε smartphone που να υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που υπόσχονται να βελτιώσουν τις ταχύτητες φόρτισης της συσκευής σας (fast charging apps).

Πώς λειτουργούν τα fast charging apps

Εάν ψάξετε στο Google Play Store για εφαρμογές για γρήγορη φόρτιση της συσκευής σας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία. Οι εφαρμογές διατίθενται δωρεάν. Πώς λειτουργούν, όμως, αυτές οι εφαρμογές;

Τα fast charging apps δεν αυξάνουν την ισχύ που εισέρχεται στη συσκευή σας. Ουσιαστικά απενεργοποιούν τις λειτουργίες εκείνες που εξαντλούν τη μπαταρία στο smartphone σας.

Για παράδειγμα, απενεργοποιούν λειτουργίες, όπως: Wi-Fi, Bluetooth, υψηλά επίπεδα φωτεινότητας οθόνης, περιστροφή οθόνης, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσίες GPS. Τα fast charging apps μπορούν, επίσης, να “γυρίζουν” το τηλέφωνο σε 3G ή 2G και να σταματούν τη λειτουργία background εφαρμογών και υπηρεσιών για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να λειτουργούν όλα αυτά ταυτόχρονα. Επομένως, δεν αποτελεί πρόβλημα.

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι η μείωση των διεργασιών που καταναλώνουν τη μπαταρία, κατά τη φόρτιση της συσκευής σας. Με αυτό τον τρόπο, το τηλέφωνο θα φορτίσει λίγο πιο γρήγορα.

Απλά μην περιμένετε ότι η συσκευή σας θα αρχίσει ξαφνικά να γεμίζει σε περίπου μία ώρα.

Είναι αποτελεσματικές οι fast charging εφαρμογές;

Ναι, οι εφαρμογές αυτές βοηθούν αλλά η διαφορά δεν είναι πολύ αισθητή.

Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται η ταχύτητα φόρτισης της συσκευής σας είναι πολύ περιορισμένος. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι εφαρμογές απλά απενεργοποιούν λειτουργίες, ώστε να μην καταναλώνουν μπαταρία.

Αλλά ακόμη και αν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια τέτοια εφαρμογή. Και αυτό γιατί μπορείτε απλά να απενεργοποιήσετε μόνοι σας ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες που καταναλώνουν τη μπαταρία σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνοι σας το Wi-Fi, τα δεδομένα και το GPS.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + six =