αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπλόκο» στο Gigafactory της Tesla στην Γερμανία- Δεν της επιτρέπουν να κόψει δέντρα

«Μπλόκο» στο Gigafactory της Tesla στην Γερμανία- Δεν της επιτρέπουν να κόψει δέντρα

Ένα γερμανικό δικαστήριο διέταξε την Tesla να σταματήσει την εκκαθάριση δασικών εκτάσεων κοντά στο Βερολίνο, εκεί όπου κατασκευάζει το πρώτο εργοστάσιο της Ευρώπης για αυτοκίνητα και μπαταρίες, κάτι που θεωρείται ως νίκη για περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το σχέδιο για να κατασκευάσει ένα “Gigafactory” στο Grünheide, στο ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Η απόφαση από το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο των κρατών του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου, έρχεται αφού το κρατικό περιβαλλοντικό γραφείο έδωσε το «πράσινο φως» για να αποψιλωθούν 92 εκτάρια δάσους ώστε να χτιστεί το εργοστάσιο. Η άδεια δεν έχει ακόμη χορηγηθεί για την κατασκευή του Gigafactory, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία του Έλον Μασκ ετοιμάζει το έδαφος με δική της ευθύνη. Σε δήλωση, το δικαστήριο ανέφερε ότι είχε εκδώσει τη διαταγή να σταματήσει να κόβει δένδρα, διότι θα χρειάζονταν μόνο τρεις ακόμη μέρες για να ολοκληρωθεί το έργο. Διαφορετικά, η εκκαθάριση θα είχε ολοκληρωθεί πριν οι δικαστές λάβουν την τελική απόφαση σχετικά με την καταγγελία που υπέβαλε μια τοπική περιβαλλοντική ομάδα με την επωνυμία Grüne Liga Brandenburg (Πράσινη Λίγκα του Βρανδεμβούργου).

Το δικαστήριο σημειώνει: «Δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι η πρόταση για νομική προστασία που ασκήθηκε από τον Πράσινο Σύνδεσμο δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας». Οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών και από το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσαν ότι η νομική δράση κατά του Gigafactory θα προκαλέσει σοβαρή και μακροχρόνια ζημιά στην εικόνα της Γερμανίας ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι τοπικοί και εθνικοί νομοθέτες είναι αντιμέτωποι με αντιδράσεις για τον σχεδιασμό του εργοστασίου με εκατοντάδες διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την απειλή που λένε ότι αποτελεί για την τοπική άγρια φύση και την ύδρευση. Η Tesla έχει σήμερα δύο Gigafactories στις ΗΠΑ και μία στη Σαγκάη της Κίνας.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =