αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜπλεξίματα για την Amazon: Έγινε αγωγή σε βάρος της, για μη επαρκή προστασία των εργαζομένων της

Μπλεξίματα για την Amazon: Έγινε αγωγή σε βάρος της, για μη επαρκή προστασία των εργαζομένων της

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James κατέθεσε αγωγή εναντίον της Amazon, χθες το βράδυ, για την αποτυχία επαρκούς προστασίας των εργαζομένων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για την άσχημη συμπεριφορά σε υπαλλήλους που είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την κατάσταση.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, επικεντρώνεται στην “κατάφωρη παραβίαση των μέτρων σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια” σε δύο εγκαταστάσεις της Amazon στη Νέα Υόρκη: σε μια αποθήκη στο Staten Island και μια αποθήκη παράδοσης στο Queens. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Amazon δεν φρόντισε επαρκώς τους υπαλλήλους της σε αυτές τις εγκαταστάσεις, αφού δεν καθάρισε σωστά τα κτίρια και δεν φρόντισε να εντοπίσει τις επαφές ατόμων, που ήταν γνωστό ότι είχαν μολυνθεί από τον COVID-19.

Η αγωγή κατηγορεί, επίσης, την Amazon για προσπάθεια συγκάλυψης των συνθήκων εργασίας και για αντίποινα κατά των εργαζομένων που άρχισαν να κάνουν καταγγελίες και να ενημερώνουν τόσο τη διοίκηση της Amazon, όσο και κυβερνητικές υπηρεσίες και μέσα ενημέρωσης.

Μερικά από τα παραδείγματα που αναφέρει η αγωγή, είναι ο μη σωστός αερισμός των χώρων, όπως απαιτείται από το κράτος, και η μη επικοινωνία με ασθενείς εργαζομένους για ανίχνευση επαφών.

Σε σχέση με τα αντίποινα, που αναφέρθηκαν παραπάνω, φαίνεται πως η Amazon απέλυσε έναν εργαζόμενο, που εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων και πρωτοστάτησε σε μια διαμαρτυρία στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης Staten Island.

Τα ακραία κέρδη της Amazon και ο ρυθμός ανάπτυξης βγήκαν εις βάρος της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της“, ισχυρίζεται το κράτος στην αγωγή του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Amazon μήνυσε προκαταβολικά τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να την εμποδίσει να κατηγορήσει την εταιρεία. Η εταιρεία υποστήριξε ότι η ασφάλεια στο χώρο εργασίας είναι ομοσπονδιακό ζήτημα και ζήτησε από το δικαστήριο να αναγκάσει την James να δηλώσει ότι δεν είχε την εξουσία να ρυθμίσει την ασφάλεια στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή να διερευνήσει ισχυρισμούς περί εκδικητικής συμπεριφοράς της εταιρείας εναντίον εργαζομένων. Η Amazon υποστήριξε ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει “υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που απαιτείται βάσει του νόμου” και ανέφερε μια αιφνιδιαστική επιθεώρηση από το Office of the Sheriff of the City of New York που κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + three =